Juryleder Janne Stang Dahl deler ut Åpenhetsprisen til Gjerdrum kommune, og ordfører Anders Østensen.
Juryleder Janne Stang Dahl deler ut Åpenhetsprisen til Gjerdrum kommune, og ordfører Anders Østensen.

Hyller Gjerdrum kommune for deres åpenhet: – Vi er stolte og ydmyke

Mener Gjerdrum kommune har fremmet forbilledlig åpenhet i en krisesituasjon.

Publisert

– Det er klart at en slik anerkjennelse betyr mye for oss. Det å fremstå som åpne og ærlige selv i en krisesituasjon er viktig, og vi er glade for at vi har blitt oppfattet slik. Gjerdrum kommune er stolte og ydmyke over å motta prisen, sier Anders Østensen, ordfører i Gjerdrum kommune, i en pressemelding.

Torsdag, under Kommunikasjosnforeningens Høstseminar, ble Åpenhetsprisen for 2021 delt ut. I følge juryens begrunnelse får Gjerdrum kommune Åpenhetsprisen for å ha fremmet forbilledlig åpenhet i en krisesituasjon.

Tilgjengelig ordfører

«Gjennom god og tilgjengelig informasjon har de vist hvordan krisehåndtering og åpenhet henger sammen for å skape tillit i befolkningen og offentligheten under en krise», sier juryen.

Samtidig legges det vekt på kommunens vilje til å være sterke på tilbudssiden, uten store kommunikasjonsressurser.

«Kommunen pekte raskt på årsaken til den tragiske hendelsen, og ordføreren var tilgjengelig for presse og publikum hele tiden».

Juryen mener at kommunen gikk lenger enn det man kan forvente i en akutt krisesituasjon, og gir også kommunen skryt for å løpende ha offentliggjort en rekke dokumenter, og for å ha maktet å kommunisere med befolkningen, presse og myndigheter i en svært uoversiktlig situasjon.

Juryen har også lagt merke til kommunens kommunikasjon rettet mot ulike befolkningsgrupper og i flere kanaler, og spesielt deres informasjonsmøter rettet mot barn og unge i bygda.

Deles ut årlig

I fjor var det Folkehelseinstituttet som stakk av med samme pris.

Åpenhetsprisen deles ut årlig til noen som gjennom sitt virke har bidratt til å synliggjøre og fremme åpenhet og innsyn i forhold ved det norske samfunnet, det politiske systemets forvaltning, eller offentlige og private virksomheter. I statuttene til prisen heter det videre at «kandidaten har utvist forbilledlig åpenhet, på modig vis, og vært til inspirasjon for utøvere innen kommunikasjonsfaget.»

Juryen består av Janne Stang Dahl (juryleder), Kjersti Løken Stavrum, Tore Bollingmo, Frida Marie Grande og Jan Christian Thommesen.

Powered by Labrador CMS