Benjamin Bekken(24) studerer Medievitenskap ved NTNU i Trondheim, i egen hjemby.
Benjamin Bekken(24) studerer Medievitenskap ved NTNU i Trondheim, i egen hjemby.

#Kommunikasjonsstudenten

Benjamin ble inspirert av tanten sin til å satse på kommunikasjon

Spalten #Kommunikasjonsstudenten har snakket med Benjamin Bekken som studerer medievitenskap ved NTNU.

Publisert

I den helt nye spalten #Kommunikasjonsstudenten ønsker KOM24 å sette fokus på studentene, og bransjens framtidige ansatte. I spalten får de fortelle om alt fra hvorfor de har valgt sin studieretning til hvilke forventninger og tanker de har om bransjen de er på vei inn i.

Denne gangen er det Benjamin Bekken sin tur. Han tar en Bachelorgrad i Medievitenskap ved NTNU i Trondheim

– Hvorfor valgte du akkurat dette studiet?

– Jeg valgte å studere medievitenskap fordi jeg har alltid vært interessert i medier og kommunikasjon. Samtidig er medievitenskap et veldig variert og tverrfaglig studie, hvor jeg fikk muligheten til å lære om mye forskjellige og ha mange muligheter.

– Har du en deltidsjobb/jobb ved siden av studiet?

–Ved siden av studiet har jeg fått en praksisplass hos BERRE Kommunikasjonsbyrå som filmskaper hvor jeg arbeider 2 ganger i uken. Der har jeg fått vært med på utrolig mye kult som å klippe og loggføre i dokumentarserien «Jævli flink», klippe i 30-års jubileumet til SalMars liveshow og mye annet gøy. Jeg er er også filmskaper og studentassistent i NTNU Karriere, som er karrieretjenesten til NTNU. I tillegg har jeg et verv i Kommunikasjonsforeningen Student Trondheim, hvor jeg er kommunikasjonsansvarlig i styret.

–Hva tenker du om jobbmulighetene som finnes i kommunikasjonsbransjen?

– Kommunikasjonsbransjen er i stadig endring, men den har kanskje blitt viktigere nå enn det den har vært tidligere. Fordi ting man deler kan nå et så massivt publikum helt på andre siden av verden på få sekunder ved hjelp av sosiale medier og ny teknologi. Samtidig kan budskapet formes på så utrolig mange måter. Spesielt ser man dette i et så tverrfaglig studie som medievitenskap, hvor jeg kan jobbe i alt fra å være journalist, innholdsprodusent, kommunikasjonsrådgiver og mye mye mer! Det handler rett og slett om å ta mulighetene som er der og ikke å være redd for å by på seg selv.

– Hvorfor er kommunikasjon viktig for deg?

– Ærlig kommunikasjon er viktig for meg. Jeg har vært håndballspiller nesten hele mitt liv og jeg er ganske vant med å gi direkte og ærlig feedback til mine medspillere. Gjør de det dårlig skal de få høre det, gjør de det bra så skal de også få høre det. Det handler om å sette forventninger til hverandre. Det gjelder også innenfor kommunikasjonsbransjen, slik som håndball. Der mener jeg ærlig kommunikasjon er helt nødvendig.

– Har du et forbilde i bransjen?

– Jeg har en kompis som jobber innenfor Brusjan Film, de er et filmselskap som lager musikkvideoer. Arbeidet de gjør er utrolig bra, og de er dyktig gjeng. Samtidig synes jeg folkene i BERRE Kommunikasjonsbyrå er flinke. Et av mine største forbilder er kanskje tanten min, som har eid og drevet sitt eget reiseselskap, kalt Solgruppen. Hun motiverer meg veldig. Opp gjennom oppveksten har jeg vært med på reisen hennes med selskapet, og sett hvor kult det er å eie og drive noe man kan kalle sitt eget. Så det motiverer meg til å gjøre det selv en dag innen kommunikasjonsbransjen!

– Hva tenker du er viktig for å kommunisere godt?

– Jeg tenker det er viktig å være klar i budskapet sitt og formidle det på en god måte. Følg med på hva som skjer rundt deg og ta med deg det du synes er nyttig. Det er viktig å si hva man mener og ikke gå rundt «grøten». Samtidig er det viktig å ikke være for direkte og se an situasjonen, folk er forskjellige. Så det viktigste for å kommunisere godt er egentlig å være mot andre som du vil at andre skal være mot deg!

Powered by Labrador CMS