– Vi er den første organisasjonen i landet som etablerer et permanent tilbud på Twitch, sier generalsekretær Tor Bernhard Slaathaug.
– Vi er den første organisasjonen i landet som etablerer et permanent tilbud på Twitch, sier generalsekretær Tor Bernhard Slaathaug.

Stiftelsen Rettferd starter nytt kommunikasjonsprosjekt på Twitch

Stiftelsen Rettferd etablerer et permanent tilbud på den populære spillplattformen Twitch, for å komme i kontakt med folk som har behov for hjelp.

Publisert

– Vi er den første organisasjonen i landet som etablerer et permanent tilbud på Twitch. Det gjør vi for å treffe folk der de er, og ved å være på Twitch er vi tilgjengelig for folk som har behov for å få livet sitt på rett kjøl igjen, eller kun har behov for en prat, sier Tor Bernhard Slaathaug, generalsekretær i Stiftelsen Rettferd, i en pressemelding fredag.

Twitch er en direktesendt videostrømmingssplattform som eies av Amazon.com, og fokuserer hovedsakelig på direktestrømming av videospill.

Plattformen regnes som en av de viktigste møteplassene for gamere og bruken av Twitch har det siste året økt med 82 prosent. Likevel har ingen norske ideelle organisasjoner etablert et varig tilbud på plattformen

Stiftelsen Rettferd har fått med seg flere samarbeidspartnere for å fylle kanalen med engasjerende innhold. Blant andre André Ulveseter, VoicesFromTheDark med over 50.000 abonnenter på YouTube og TigersDen med over 5000 følgere på Twitch.

– Vi skal ta gamere på alvor. For de fleste er spilling en positiv pause fra virkeligheten. Dessverre er det også mange som bruker gaming som et gjemmested fra en utfordrende hverdag og livssituasjon. Det er viktig å møte dem på en arena hvor ingen blir forhåndsdømt, forklarer Slaathaug.

Powered by Labrador CMS