Nigerias regjering har opphevet den sju måneder lange suspensjonen av Twitter.
Nigerias regjering har opphevet den sju måneder lange suspensjonen av Twitter.

Nigeria opphever Twitter-forbud

Nigerias regjering har opphevet den sju måneder lange suspensjonen av Twitter. Forbudet ble innført etter strid rundt en melding fra president Muhammadu Buhari.

Publisert

Fra midnatt natt til torsdag ble Twitter-tilgangen gjenopprettet i landet, ifølge myndighetene.

Nigeria stanset Twitter-tilgangen i landet i juni i fjor etter at Twitter hadde slettet en melding som var lagt ut på Buharis konto.

I meldingen kom han tilsynelatende med en advarsel til en gruppe separatister, samtidig som han viste til den nigerianske borgerkrigen for 50 år siden.

Twitter konkluderte med at meldingen brøt selskapets regler. Regjeringen kritiserte beslutningen og spurte hva slags agenda Twitter har.

Siden har regjeringen og Twitter forhandlet for å gjenopprette Twitter-tilgangen, basert på visse forutsetninger, blant annet at Twitter har måttet registrere virksomheten sin i Nigeria. Twitter har også måttet gå med på å utpeke en representant til landet og innrette seg etter Nigerias skatteregler.

Twitter hadde natt til torsdag ikke svart på nyhetsbyrået AFPs henvendelser om å kommentere saken, men selskapet har tidligere uttalt at det var dypt bekymret over situasjonen og har også uttalt at fri og åpen tilgang til internett skal være en grunnleggende rettighet.

Powered by Labrador CMS