Kommunikasjonsrådgiver og pressekontakt Gry Granum Stang i Amnesty International Norge har tidligere jobbet i både TV2, NRK og VG.
Kommunikasjonsrådgiver og pressekontakt Gry Granum Stang i Amnesty International Norge har tidligere jobbet i både TV2, NRK og VG.

#MinJobb

Gry skaper engasjement i viktige menneskerettighetsspørsmål

– En stor del av jobben min er å tilgjengeliggjøre Amnestys viktige etterforskning og arbeid, og sørge for at dette blir omtalt i norske medier.

Publisert

Med spalten #MinJobb ønsker KOM24 å få kommunikasjonsfolk til å snakke om jobben sin, hva som inspirerer dem i arbeidet, hvilke utfordringer som finnes i bransjen - og hva som er god kommunikasjon.

Denne gangen er det kommunikasjonsrådgiver og pressekontakt Gry Granum Stang i Amnesty International Norge som svarer i spalten.

– Hva er tittelen din - og hva går jobben din ut på?

– Jeg er kommunikasjonsrådgiver og pressekontakt i Amnesty International Norge.

– En stor del av jobben min er å tilgjengeliggjøre Amnestys viktige etterforskning og arbeid, og sørge for at dette blir omtalt i norske medier. Amnesty ønsker å skape debatt, men vi er også en viktig del av eksisterende debatter. Jeg svarer på pressehenvendelser og sørger for at mediene får svar på det de lurer på. Her vil jeg skryte av rådgiverne våre som alltid tar seg tid til min masing og gir utdypende svar.

– En annen viktig oppgave er lage innhold til våre ulike sosiale medier. Jeg filmer og klipper videoer fra eget materiale, men også fra materiale vi får fra hovedkontoret vårt. Målet med jobben min er å skap engasjement i viktige menneskerettighetsspørsmål.

– Hva liker du best med jobben din?

– Det er uten tvil at det er en svært meningsfull jobb. Det kan høres klisjé ut, men verden trenger Amnesty og det er fantastisk å være en del av dette meningsfulle arbeidet. Jeg liker også godt at arbeidshverdagen er varierende og at jeg kan jobbe med både dagsaktuelle hendelser og større lengre prosjekter og kampanjer.

– Hvilke arbeidsoppgaver liker du minst?

– Det er ingen ting jeg ikke liker ved jobben min, men jeg er rimelig lei av å måtte se kollegaer og venner på skjerm via teamsmøter istedenfor i levende live. La oss håpe at vi snart er tilbake til normalen!

– Hvorfor ville du jobbe med kommunikasjon?

– Det har nok bare vært i meg hele tiden. Jeg har gått medielinje på folkehøyskole, har en bachelor i visuell kultur fra Lillehammer og en bachelor i journalistikk fra Volda. Jeg jobbet som reporter i TV2 og NRK og flere år som videojournalist i VGTV. Alt dette er kommunikasjon, og det er gleden ved å formidle som har drevet meg.

– Da jeg for ca tre år siden gikk over til å jobbe som kommunikasjonsrådgiver var det ikke tilfeldig at det ble Amnesty. Å arbeide i en organisasjon som jobber for frihet, likeverd, ytringfrihet og rettferdighet for alle mennesker føles meningsfullt.

– Hvem inspirerer deg i kommunikasjonssektoren?

– Det er veldig mange, men kollega Frida Marie Grande blir ikke kalt instagram-dronning uten grunn. Hun har gjort så Amnesty Norge har økt engasjementet blant unge betraktelig. Dessverre for oss går hun over i en annen jobb nå, men det blir gøy å følge med på hva hun får til der også.

– Hva gjorde deg sist imponert i kommunikasjonsfaget?

– Jeg blir imponert over de som tar brukere og følgere på alvor og ikke bare opplyser, men også fører dialog. Å klare å balansere humor og alvor er også viktig og ikke minst inspirerende.

– Hva er god kommunikasjon?

– Det er god kommunikasjon hvis man når ut til den målgruppen man ønsker å nå ut til. Hvis man i tillegg klarer å skape debatt og engasjement er det enda bedre.

– Hva mener du er den største utfordringen for din bransje fremover?

– Det tror jeg nesten må være å henge med på alle trender og kunne tilpasse seg særlig de yngre målgruppene.

Powered by Labrador CMS