Anne Solsvik går inn i en nyopprettet stilling på gruppe-nivå som skal bidra til å koordinere og drive det strategiske arbeidet med myndighetskontakt i Hurtigruten Group.
Anne Solsvik går inn i en nyopprettet stilling på gruppe-nivå som skal bidra til å koordinere og drive det strategiske arbeidet med myndighetskontakt i Hurtigruten Group.

Anne Solsvik seiler fra Venstre til Hurtigruten Group

– Et direkte resultat av høstens stortingsvalg.

Publisert Sist oppdatert

Første uken i januar, tiltrer Solsvik stillingen som Head of Government Relations i Hurtigruten Group.

– Det er et direkte resultat av høstens stortingsvalg. Hele regjeringsapparatet går på dagen ved et regjeringsskifte så 14. oktober startet jakten på en ny jobb, forteller hun til KOM24.

Og opplyser om at oppstarten i januar er avklart med karantenenemnda.

To nye enheter

Hurtigruten-konsernet har det siste året gått gjennom en omfattende omorganisering, og blant annet opprettet to nye enheter: Hurtigruten Norge og Hurtigruten Expeditions.

– Jeg går inn i en nyopprettet stilling på gruppe-nivå som skal bidra til å koordinere og drive det strategiske arbeidet med myndighetskontakt. Jeg skal også ha et spesielt ansvar for aktuelle prosesser som påvirker selskapets aktivitet på Svalbard.

Solsvik var fra 2015 til 2020 seniorrådgiver i kommunikasjonsbyrået First House, og det siste halvannet året var hun i tillegg partner.

– Jeg jobbet med å gi råd og veiledning til bedrifter og andre som ønsket å påvirke rammevilkårene og sette dagsorden. For mange handlet dette i hovedsak om å posisjonere seg i det grønne skiftet.

Solsvik samfunnsengasjement har vært førende for de jobbene og verv hun har vært i fram til nå.

– Jeg var mange år i politikken på ulike nivå, blant annet som leder av Unge Venstre, kommunestyrerepresentant i Arendal og rådgiver for partilederen i Venstre.

Vil prege hverdagen min

Det siste året har hun vært statssekretær i den avgåtte regjeringen. Erfaringene og forståelsen av ulike politiske prosesser blir sentralt når hun tar fatt på arbeidet som myndighetskontakt i Hurtigruten Group.

– Dette handler om å se hvilke muligheter og utfordringer som ligger i den dagsordenen som preger politikken og samfunnsdebatten. Dette er viktig for de fleste aktører, men spesielt viktig når du opererer globalt og på flere hundre destinasjoner.

Hun ser fram til nye utfordringer i jobben om noen uker.

– En av de store utfordringene må det være at reiselivsnæringen møter nye reguleringer og forventninger fra myndigheter samtidig som næringen er på vei ut av en global pandemi. Å ta tak i de utfordringene samtidig som vi skal bevare selskapets posisjon som verdensledende innen opplevelsesreiser og ekspedisjonscruise fra pol til pol vil helt klart prege hverdagen min.

Hun synes det er ekstra spennende å bli del av et offensivt selskap.

– Hurtigruten Group har gått i front med nye bærekraftige løsninger både i omstilling av flåten, fotavtrykket lokalt der man har aktivitet og i driften. Det er en selskapskultur som betyr noe å være en del av.

Powered by Labrador CMS