Leder Foreningen for human narkotikapolitikk (FHN), Arild Knutsen utenfor Stortinget der Unge Venstre har satt opp 260 hjemmesnekrede kors forbindelse med rusreformen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Mener aggressiv retorikk og skam-kampanjer skader kampen for ny rusreform

– Ingen har noen gang latt seg overbevise av å bli fortalt – du er en drittsekk og partiet ditt er et drittparti.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Arild Knutsen, leder i Foreningen for Human Narkotikapolitikk, mener aggressiv retorikk og skam-kampanjer mot Arbeiderpartiet skader kampen for en ny rusreform.

Det skriver Morgenbladet.

– Ingen har noen gang latt seg overbevise av å bli fortalt – du er en drittsekk og partiet ditt er et drittparti, sier Knutsen til avisen.

Både tilhengere og motstandere av den nye rusreformen har i det siste gått hardt ut mot hverandre på sosiale medier. Ettersom Arbeiderpartiet satt med makten til å avgjøre om det ble flertall, har partiet fått kjørt seg ekstra hardt.

Utsagn som at Arbeiderpartiet er «svikere», et «svikerparti» og har rusbrukeres liv på samvittigheten florerer.

Lederen i Foreningen for Human Narkotikapolitikk ber om en mer saklig debatt, og omtaler det han beskriver som «teppebombing i sosiale medier» som både uverdig og skadelig.

– Jeg er enig med Arild Knutsen i at de heftigste reformtilhengerne lett kan ha lukket flere dører enn de har åpnet, sier Jarle Roheim Håkonsen, kommunikasjonssjef i Ap stortingsgruppe

Powered by Labrador CMS