
Har 20 millioner brukere:
Nå lanserer FotMob nytt markedsføringskonsept
– Fokuset vårt er hvordan kan vi skille oss ut og skape små ting som folk husker og på den måten antar vi at vi tjener det inn på et eller annet tidspunkt.
(Media City Bergen:) – Om det funker er det nytt kult konsept vi har funnet, om ikke så fortalte vi noen kule historier.
Det sier Head of Marketing & Growth i fotballappen FotMob, Matias Høibraaten, til KOM24.
De lanserer nå et helt nytt markedsføringskonsept.
Tar med seg erfaringer fra Premier League
Fotball-appen fra Bergen har hatt en enorm vekst de siste årene og har nå passert 100 millioner nedlastinger og 20 millioner aktive brukere.
Mye av suksessen skyldes at de leverer godt innhold på sosiale medier.
– Det begynte med at vi så et stort potensial i England og kanalen er blitt veldig stor ved å ha folk på og rundt stadionene der og snakke med fans i og rundt Premier League, sier markedssjefen.
Den engelske TikTok-kanalen deres har nå over 640 000 følgere og har fått over 43 millioner likes på videoene sine.
I 2023 gikk det opp for dem at det var ingen som gjorde noe lignende i Norge og mot slutten av sesongen sendte de en person til Bodø for å dekke kampen mellom Bodø/Glimt og Brann.
– Han hadde verdens dårligste kamera og mikrofon og ingen trening, men med beskjed om å prøve seg fram. Det traff veldig bra med en gang og fikk 300 000 views og da skjønte vi at det var kult, sier Høibraaten.
Siden da har de hatt et eget team som har reist rundt på Eliteseriekamper og intervjuet fans, de har og vært på Marbella, der norske klubber har sesongoppkjøringen sin.
De har opprettet en egen TikTok-kanal for det norske innholdet og den har nå over 40 000 følgere.
– Alt er på norsk og alt er organisk. Vi har aldri kjøpt innhold og nå er vi godt inne i spillerlandskapet, alle vet hvem vi er nå og har lyst til å lage innhold med oss, sier han.
En av gimmickene deres er at etter hver kamp blir en spiller kåret til banens beste, og han får en FotMob-geit (GOAT, altså Greatest Of All Times).
FotMob er svært fornøyd med effekten av alt dette.
– Fra bedriftens ståsted har vi merket en syk effekt i både merkevarekjennskap men og fra rekrutteringsperspektiv, sier han.
Nå skal altså satsingen tas videre.
– Vi har tenkt på hvordan vi kan gjøre det, siden det ble så stor suksess, sier han.
– De elsker det

Svaret er YouTube.
Der skal de, sammen med byråene Duo og Mingle, produsere en serie hvor de besøker profiler og klubber i Eliteserien, samt de største supporterne tilknyttet den aktuelle klubben.
Klubbene de har laget innhold på til nå er Brann, Viking, Sarpsborg, Strømsgodset, Tromsø og Fredrikstad.
De har blant annet tatt med seg Aune Heggebø på minicurling og Zlatko Tripic på Fangene på Fortet og de møter en supporter-personlighet, alt for å vise fram en annen side av klubbene og spillerne. Og det er lett å få spillere og klubber med på dette.
– De elsker det. De ser ikke på Espen (Fjærvoll) og Artian (Berisha) som vanlige journalister. Her skal vi løfte fram personligheter og lage engasjement. Klubben anser dette som positivt, sier Marcus McLeggon i Nimble Agency, som er en del av Duo.
De to selskapene har inngått samarbeid med FotMob om å produsere serien.
Blir det en suksess skal de gjøre mer på andre klubber til høsten.
Skal tjene penger på sikt
Jens Petter Jensen i Duo mener for få tar utgangspunkt i en kanal som YouTube når man skal lage innhold.

– Om man begynner på YouTube blir du tvunget til å lage innhold som treffer på det. Da kan du ta langformat videoinnhold og optimalisere det for søk, så kan du ta videoen inn på nettsiden og bygge en artikkel rundt det. Og i en 15 minutters video, finner du minst fem nedklipp som passer supert på SoMe. Slik får du skapt synergi i hele markedsføringen din, sier han.
Han drar og fram mulighetene for å bygge community på YouTube.
FotMob sitt mål er at det hele skal ha høy kvalitet. Og at de tjener penger på det på sikt.
– Vi tjener så lite per bruker at kan aldri kjøre annonsekampanjer og tjene inn igjen det vi bruker. Fokuset vårt er hvordan kan vi skille oss ut og skape små ting som folk husker og på den måten antar vi at vi tjener det inn på et eller annet tidspunkt, sier Høibraaten.
Og markedsføringen skal ikke betales for.
– Om vi må betale for at folk skal se det, er det kanskje ikke godt nok til å leve?
Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no