Mette Nygård Havre tok med seg datteren sin på den røde løperen under Vixen Awards.
Mette Nygård Havre tok med seg datteren sin på den røde løperen under Vixen Awards.

MENINGER:

Noen harselerer med det å være en influenser. Er det noen jobb da?

«Langt fra alle, men mange av påvirkerne skjønner hvilken rolle de har.», skriver Mette Nygård Havre.

Publisert

– Skal du begynne som blogger? Er du ikke litt for gammel for det?

Dette var spørsmål og kommentarer jeg fikk da jeg sluttet som kommunikasjonssjef i renovasjonsselskapet BIR i 2017.

Jeg startet mitt eget selskap; Grønne verdier. Her jobber jeg som bærekraftskonsulent, motivator, matredder, påvirker og innleid bærekraftsjef. Mange roller innenfor feltet bærekraft.

Jeg har aldri vært noen blogger, men etter å ha bygget opp folkebevegelsen @spisoppmaten med over 100 000 følgere i sosiale medier, så er jeg helt klart en påvirker.

Jeg ble nominert til prisen «Årets ildsjel» av Talerlisten og Årets influenser i kategorien «Bærekraft» hos Vixen Awards.

Jeg vant ingen av prisene, men det å komme til finalen i begge kategorier har gitt meg en herlig klapp på skulderen.

Noen harselerer med det å være en influenser. Er det noen jobb da? Du skulle bare visst hvor mye jobb det ligger bak en stor følgerskare i sosiale medier. På frivillig basis driver jeg et folkelig opplysningskontor for matredding. Ikke fordi jeg må, men fordi jeg ønsker det. Jeg brenner for å skape positiv endring.

Noe av det mest positive med Vixen Awards i år var at det er helt tydelig at fokuset dreier til at flere og flere jobber mer bærekraftig. Langt fra alle, men mange av påvirkerne skjønner hvilken rolle de har.

Dessuten, bærekraft og business hører sammen. Du har ingen business i dag om ikke du drifter bærekraftig. Så enkelt og så vanskelig.

Så da fortsetter jeg ferden med Grønne verdier. Med masse ekstra motivasjon innabords. Det er fortsatt langt igjen til vi når de ulike målene. Da tenker jeg ikke bare på utslippskutt, men også på hvordan vi skaper arbeidsplasser der alle føler seg inkludert. Hvordan vi skaper et bærekraftig samfunn fra A til Å.

Tusen takk til Nils Apeland og gjengen i Talerlisten og til Astrid Valen-Utvik og juryen i Vixen Awards. Å bli anerkjent for jobben vi gjør er noe vi alle setter pris på. Dere har vært med å løfte meg denne uken.

Og til vinneren av Årets ildsjel; Frida Marie Grande; Du inspirerer! Fortsett å bruke stemmen din. Fortsett å være modig. Du er viktig.

Vinneren av Årets influencer, bærekraft; Hanne-Lene Dahlgren; du har vært et friskt pust inn i bransjen som utfordrer, løfter, heier, støtter og tørr å gå foran. Fortsett med det. Du skaper positiv endring.

Nå må vi alle jobbe hardt på videre. Jeg er klar.

———————————————-

Denne teksten ble først publisert på Nygård Havres LinkedIn-side, og er gjengitt med tillatelse.

Dette er et meningsinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i KOM24? Send ditt innlegg til meninger@kom24.no.

Powered by Labrador CMS