– Jeg kjenner godt til verdien av å føle seg representert i den kunsten og kulturen som produseres og fremføres, og jeg ser frem til å kunne gå på jobb hver eneste dag for at enda flere skal få oppleve det, sier sier Joakim Aadland.
– Jeg kjenner godt til verdien av å føle seg representert i den kunsten og kulturen som produseres og fremføres, og jeg ser frem til å kunne gå på jobb hver eneste dag for at enda flere skal få oppleve det, sier sier Joakim Aadland.

Joakim Aadland blir ny daglig leder i foreningen Balansekunst

Har tidligere vært kommunikasjonsrådgiver for FRI.

Publisert

– Jeg gleder meg veldig til å kunne fortsette å bygge videre på det solide arbeidet som har blitt gjort i Balansekunst for å styrke inkludering og mangfoldsarbeidet i kunst- og kultursektoren, sier Joakim Aadland i en pressemelding.

Han kommer fra stillingen som daglig leder for festivalen «Regnbuedagene» i Bergen, og har tidligere vært kommunikasjonsrådgiver for FRI (Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold) i Vestland.

Har bygget opp Regnbuedagene

Nå pakker han med seg både ektemann og hund, og flytter over fjellene til Oslo for å bli ny daglig leder for Balansekunst.

– Jeg kjenner godt til verdien av å føle seg representert i den kunsten og kulturen som produseres og fremføres, og jeg ser frem til å kunne gå på jobb hver eneste dag for at enda flere skal få oppleve det og at enda flere skal kunne få ta del i kulturlivet.

Aadland har ti års fartstid fra den skeive organiserte bevegelsen i Bergen, og har i denne perioden ledet arbeidet med å bygge opp Regnbuedagene til å bli en av landets største pride-festivaler.

I Bergen har han markert seg som en engasjert festivalsjef som har jobbet for å gjøre byen til en mer mangfoldig og inkluderende by, og for at kulturlivet skal ha trygge og forutsigbare rammer.

Tar med et omfattende nettverk

Foreningen Balansekunst er et samarbeid mellom over 140 norske kunst- og kulturorganisasjoner som sammen jobber for et likestilt og mangfoldig kulturliv.

– Vi er veldig glade for at Joakim har takket ja til stillingen som daglig leder. Han bringer med seg et stort engasjement for mangfold og likestilling i kulturlivet, blant annet gjennom jobben som daglig leder for Regnbuedagene i Bergen, og har et omfattende nettverk som vi vil ha nytte av i det videre arbeidet i Balansekunst, sier styreleder i Balansekunst, Thomas Walle.

Han kan fortelle at foreningen er i en vekstfase.

– Joakim vil kunne bidra både til solid administrativ ledelse og til videreutvikling av aktivitetene innenfor vårt formål om å sikre et kulturliv der alle kan delta. Joakim er en god kommunikator, og vil være en strålende representant for Balansekunst i årene framover.

Powered by Labrador CMS