Chris Jørgen K. Rødland
Chris Jørgen K. Rødland

Chris Jørgen K. Rødland blir ny politisk rådgiver i Bergen Høyre

– Skal bidra til å vinne kommunevalget.

Publisert

Chris Jørgen K. Rødland (29) er ansatt som politisk rådgiver for Bergen Høyres bystyregruppe.

Det melder partiet i en pressemelding, onsdag kveld.

– Etter 11 år som aktiv bystyrepolitiker kombinert med ulike næringslivsjobber, er jeg ekstremt glad for nå å kunne fokusere fullt og helt på at Bergen Høyre skal gjøre det best mulig i valget til neste år, sier Rødland i pressemeldingen.

Rødland kommer fra stillingen som kommunikasjonsrådgiver i Maritime CleanTech, en av verdens fremste klynger innen grønn skipsfart. Tidligere har han arbeidet i Geelmuyden Kiese, ved Norges ambassade i Beijing og for byrådet i Bergen.

— Vi er så glade for å ha fått Chris Jørgen med på laget. Han har lang politisk erfaring og dette kombinert med hans kommunikasjonsfaglige bakgrunn fra næringslivet, gjør at han blir en positiv forsterkning for oss i Høyres bystyregruppe, sier gruppeleder Charlotte Spurkeland i pressemeldingen.

Rødland har de siste elleve årene blant annet vært aktiv bystyrepolitiker for Høyre i Bergen, fraksjonsleder i utvalg for miljø og byutvikling og leder for Fyllingsdalen Høyre.

— Bergen Høyre har nå et sterkt og bredt lag med bystyrelederkandidat Christine Meyer og ordførerkandidat Marit Warncke i front. Partiet opplever nå god støtte på meningsmålingene, og jeg gleder meg til å bli en del av dette solide teamet, sier Rødland.

Han er utdannet statsviter fra Universitetet i Bergen og Chr. Michelsens Institutt, og hadde i løpet av studiet studieopphold i Hong Kong, Shanghai og Lusaka, Zambia.

Styrker Høyre-laget

Sammen med politisk rådgiver Petter W. Haraldsen Haugland danner Rødland sekretariatet som skal bistå Høyres bystyregruppe i politiske og kommunikasjons-faglige problemstillinger. I tillegg vil Rødland ha ansvar for Bergen Høyres digitale tilstedeværelse.

Han tiltrer 3. desember 2022.

Powered by Labrador CMS