Cato Husabø Fossen. Sylvi Listhaug.
Cato Husabø Fossen. Sylvi Listhaug.

Cato Husabø Fossen blir pressesjef for Erna Solberg

Gjør endringer i rådgiverkorpset når Alstadsæter går til politiet.

Publisert Sist oppdatert

Som tidligere omtalt har Erna Solbergs mangeårige nære rådgiver og pressekontakt Rune Alstadsæter sagt opp stillingen sin med virkning fra årsskiftet.

Det fører til flere endringer i staben som arbeider aller tettest på Høyres partiledelse.

Det melder Høyre i en pressemelding, mandag.

Blant annet blir Cato Husabø Fossen pressesjef for Erna Solberg.

Han kommer fra stillingen som pressesjef i Høyres stortingsgruppe, som han har hatt siden 2020. Før det var han i flere år politisk reporter i NRK og programleder i Dagsrevyen. Han har også bakgrunn som politisk journalist i VG og TV 2.

Som pressesjef for partilederen vil han blant annet være Erna Solbergs pressekontakt, og ha et særlig ansvar for kommunikasjon og presse rundt Høyres leder.

Jenny Clemet von Tetzschner blir stabssjef for Erna Solberg. Hun har siden i fjor vært politisk rådgiver for Erna Solberg, først ved Statsministerens kontor og siden valget på Stortinget.

Som stabssjef for partilederen vil hun ha et særlig ansvar for å følge opp Erna Solbergs politiske agenda og ivareta viktige samordnings- og koordineringsoppgaver mellom partiledelsen, stortingsgruppen og partiet.

Therese Eia Lerøen er rådgiver for nestlederne. Som rådgiver for nestlederne er hun også pressekontakt for Høyres 1. nestleder Henrik Asheim og 2. nestleder Tina Bru.

Lars Øy er spesialrådgiver for partiledelsen.

Han har vært ansatt i Høyre siden 2001, og var i hele Erna Solbergs foreløpige tid som statsminister statssekretær på Statsministerens kontor.

De fleste årene i regjering var han også hennes stabssjef. Han har tidligere blant annet vært sekretariatsleder og informasjonssjef i Høyres stortingsgruppe.

Powered by Labrador CMS