Byrådsleder Christine Meyer presenterer påtroppende finansbyråd Jacob Mæhle for pressen.

Kruse Larsen-rådgiver blir ny finansråd i Bergen

Jacob Mæhle (31) er utnevnt til ny finansbyråd i Bergen, og nyheten ble offentliggjort av byrådsleder Christine Meyer på en pressekonferanse torsdag. 

Publisert Sist oppdatert

Jacob Mæhle er opprinnelig fra Bergen, og har tidligere vært medlem av bystyret for Høyre fra 2011 til 2019. Han sier han er klar for utfordringen, selv om han forventer at jobben blir krevende.

– Bergen kommune står i en krevende økonomisk situasjon, hvor kostnadene over tid har økt mer enn inntektene. Den viktigste jobben som finansbyråd blir derfor å sørge for at vi bruker mindre penger, og at vi bruker dem smartere, sier Mæhle i en pressemelding.

– I trygge hender

Jacob Mæhle presentert som ny finansbyråd.

Christine Meyer uttrykker stor tillit til Mæhle og ser fram til samarbeidet.

– Jeg er trygg på at Jacob kommer til å gå inn i stillingen med både energi, positivitet, og med innstillingen og evnene som skal til for at byens økonomi er i trygge hender, sier byrådsleder Christine Meyer, som samtidig berømmer Charlotte Spurkeland for måten hun har håndtert to byrådsavdelinger på i perioden etter at Eivind Nævdal-Bolstad valgte å gå av som byråd i slutten av mai.

Årsaken han oppga var at han hadde gått utover sine fullmakter i utnevnelsen av kommunens styrerepresentanter i ulike selskaper.

Flytter hjem

Mæhle, som er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og jobber som seniorrådgiver i Kruse Larsen i Oslo, er nå i ferd med å flytte tilbake til Bergen.

– Jacob er en enorm ressurs og har et politisk hode i verdensklasse. Han er samtidig først og aller fremst bergenser. Vi er stolte og veldig glade på hans og Bergens vegne, sier Tim Peters, Partner i Kruse Larsen, til KOM24. 

Stabssjef og partner i Kruse Larsen, Tim Peters.

 Mæhle vil tiltre formelt i stillingen etter at flytteprosessen og nødvendige formaliteter er i orden.

– Vi skal jobbe knallhardt for å sikre en mer bærekraftig økonomi, samtidig som det er viktig for meg at vi også skal fortsette å bruke penger på de viktige tingene. Ikke bare på de lovpålagte oppgavene Bergen skal utføre, men også på de tingene som gjør Bergen til Bergen, sier Mæhle.

Byrådsleder Meyer legger til at de allerede har diskutert de fremtidige oppgavene, og hun er trygg på at Mæhle deler byrådets visjoner og vil jobbe godt sammen med teamet for byens beste.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS