Daglig leder Jan-Erik Larsen, og leder av Kruse Larsens helsesatsing Mette Nilstad.
Daglig leder Jan-Erik Larsen, og leder av Kruse Larsens helsesatsing Mette Nilstad.

2021 var et unntaksår, men endte godt for Kruse Larsen

Kruse Larsen og Pressure økte omsetningen, antall ansatte og driftsresultatene i fjor. En stor del av veksten kom gjennom satsingene på helse, bærekraft og energi.

Publisert

– 2021 var fortsatt et unntaksår, for kundene våre og for oss. Vi er veldig fornøyde med resultatet, som viser hvor mye godt arbeid som er gjort gjennom året, sier daglig leder i Kruse Larsen, Jan-Erik Larsen i en pressemelding fredag.

Kruse Larsens omsetning hadde en vekst på 27 prosent, og økte fra 46,3 millioner kroner i 2020 til 59,6 millioner i 2021. Driftsresultatet økte fra 10,2 millioner kroner til 14,2 millioner, som gir en driftsmargin på 23,5 prosent.

– Vi har fortsatt å utvikle kjernekompetansen vår på strategisk kommunikasjon og politikk. Den har blitt enda mer verdifull. Vi har bistått kunder i krevende situasjoner og kriser, og vi har sett god vekst på bærekraft, helse, energi, fiskeri og havbruk.

Kruse Larsen følger en modell der en del av overskuddet deles ut som bonus til de ansatte.

– Det er spesielt gledelig at den potten også var rekordhøy i år.

Utvikles i takt med behov

Datterselskapet Pressure er spesialisert på digital politisk påvirkning. De fortsatte veksten i sitt andre fulle driftsår. Selskapet økte omsetningen fra 7,3 millioner kroner i 2020 til 12,6 millioner i 2021. Driftsresultatet ble 2,2 millioner kroner, opp fra 561 600 året før.

– Vi har fortsatt å rekruttere de aller beste rådgiverne på vårt område i Norge. Målet er å finne enda flere av dem i år og satse knallhardt videre. Vi ser godt verdien som skapes av teknologien og kanalene vi bruker. Det er også spesielt gledelig at vi i år fikk mulighet til å dele ut bonus til alle våre ansatte, sier administrerende direktør i Pressure, Celine Gran i samme meldingen.

Pressure teller i dag seks ansatte, sammenlignet med fire i 2021, og blir sju ansatte fra høsten. Kruse Larsen teller 22 ansatte, og begge selskapene deler hovedkontoret i Oslo.

I løpet av fjoråret åpnet byrået et kontor i Trondheim, hvor blant andre styreleder og tidligere fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen, tidligere statssekretær i Fiskeridepartementet Veronica Isabel Pedersen, og partner og tidligere statsråd Bjarne Håkon Hanssen, jobber fra.

– Vi har aldri hatt noe mål om å bli spesielt store, men utvikler oss i takt med kundenes behov. Vi har i dag helt unik kompetanse på for eksempel helse, bærekraft og fiskeri og havbruk. Vi har ansatt knallflinke folk når de dukker opp, og kommer til å fortsette å gjøre det, avslutter daglig leder Larsen.

Powered by Labrador CMS