De tre eierne av Riktig Spor AS. Fra venstre: leder for forretningsutvikling Jannike Ramsvik, kommuniksjonsrådgiver Jofrid Bergsli og daglig leder Brita Bjørnbakk.
De tre eierne av Riktig Spor AS. Fra venstre: leder for forretningsutvikling Jannike Ramsvik, kommuniksjonsrådgiver Jofrid Bergsli og daglig leder Brita Bjørnbakk.

Bodøs største byrå ekspanderer – Varsler flere etableringer

– Det har vært en sinnsykt god start på året, det er mye spennende nytt som er kommet som vi jobbet aktivt for å få på plass.

Publisert

– De hadde en etablert kundeportefølje, de er flinke designere og de hadde kompetanse på et av fagområdene vi er ute etter.

Det sier daglig leder og medeier i det Bodø-baserte byrået Riktig Spor, Brita Bjørnbakk, til KOM24.

I januar ble det kjent at selskapet hennes hadde kjøpt opp designbyrået Mac&Tusj i Mo i Rana. Nå er de i full gang med å ekspandere driften på Mo og leter etter både kommunikasjonsrådgiver og webutvikler.

Opplever etterspørsel etter tjenestene

– Vi var på Mo og intervjuet fire kommunikasjonsrådgivere i går og digital rådgiver har vi alt fått på plass, sier Bjørnbakk.

Dermed blir de plutselig fem personer ved kontoret i Mo i Rana. Og det er ikke store problemer å få fatt i gode kandidater

– Alle de vi intervjuet var gode kandidater, noen av dem har lignende jobber men er fra Mo i Rana og vurderer å flytte hjem, sier hun og legger til at det er mange sterke bedrifter som har utviklet gode folk tidligere.

Riktig spor i Bodø er et design og kommunikasjonsbyrå som ble etablert i 2008 og har siden vokst seg til å bli det største selskapet i Bodø. Deres nisje er å bygge sterke merkevarer Med årene har de fått kunder langt utenfor byen også.

– Vi så at det begynte å bli etterspørsel etter tjenestene våre og måten vi løste casene våre på i Narvik. Så vi åpnet kontor der i 2018. Det har fungert veldig bra, sier hun.

Alle ansatte i Narvik og Bodø samlet på et bilde.
Alle ansatte i Narvik og Bodø samlet på et bilde.

Hun sier at de så at ved å etablere et kontor der kunne de ta ut sine metoder og tjenester som er ganske formalisert.

Hemmelig sum

Nå jobber det fem mennesker på kontoret deres i Narvik, etter at de nylig ansatte en ny person på kontoret der.

Etter suksessen i Narvik var det naturlig for de å se seg om etter muligheter i Mo i Rana, siden de alt hadde eg ganske bra marked der.

Det siste året har de tenkt på det, men det hele fikk seg et naturlig skudd for baugen da koronapandemien kom til landet.

– Men etter en liten stopp i mars og april skøyt markedet fart igjen og så tenkte vi når sommeren var over og høsten kom igjen at vi måtte utnytte farten, sier Bjørnbekk.

Hun vil ikke ut med hvor mye overtakelsen på Mo kostet dem.

– Nå skal vi organisere oss og se på hvordan vi kan utnytte resursene på tvers på en best mulig måte og ta ut stordriftsfordelene. Så skal vi få gode rutiner og ta læring derfra, sier hun.

2020 endte opp som et bra år for selskapet. Selv om de trolig kommer til å ende litt bak året før, gikk de i pluss på begge kontorene sine.

Med alle ansettelsene på plass vil de være minst 20 ansatte i selskapet, fordelt på tre kontor. Bjørnbekk sier det er en god konkurransesituasjon i Bodø, men at i Narvik er det ikke så mange byrå, men det er en by det skal skje mye i de neste årene.

Tror på flere etableringer

– Vi ser og et enormt potensiale i Mo i Rana, der skal det investeres milliarder de neste årene, sier hun.

Dette er trolig ikke den siste nyetableringen som Riktig spor kommer til å gjøre den neste tiden.

– Først og fremst må vi få kontoret i Mo i Rana opp og gå, så får vi se om vi har noen plass å se på til høsten, i samme regi, sier hun hemmlighetsfult.

– Er Tromsø aktuelt?

– Tromsø er ikke den døra vi banker på først. Vi har prøvd oss litt der, men det er mange flinke folk der oppe, sier hun.

Men før høsten kommer har de mye å henge fingrene i, både i Bodø, Narvik og Mo i Rana.

– Det er djevlesk mye arbeid. Det har vært en sinnsykt god start på året, det er mye spennende nytt som er kommet som vi jobbet aktivt for å få på plass. Så dette lover bra, sier hun.

Powered by Labrador CMS