– Det har vært en ære og et eventyr å bygge Strawberry Publishing.
– Det har vært en ære og et eventyr å bygge Strawberry Publishing.

Petter Stordalen ut av Strawberry Publishing: – En lykkelig slutt

Forlater forlagskonsernet i kraftig vekst.

Publisert

– Det har vært en ære og et eventyr å bygge Strawberry Publishing, og med Bonnier som kjøper, er dette en lykkelig slutt på alle mulige måter, sier Petter Stordalen, etter at han har solgt alle sine aksjer i Strawberry Publishing til Bonnier Books, som nå har en eierandel på hele 83 prosent i forlagskonsernet.

Dette forteller han i en pressemelding fredag.

– Selv om beslutningen har ligget i kortene siden Bonnier kjøpte seg inn, er det ikke uten et visst vemod jeg forlater et Strawberry Publishing som er i kraftig vekst og dominerer bestselgerlistene. Denne uken har Vetle Lid Larssen og Jørn Lier Horst Norges mest solgte romaner og Strawberry har 18 av 60 mulige bestselgerplasseringer. Dette er med andre ord bare slutten på begynnelsen for et forlag som vil fortsette å skrive historie.

Partene har valgt å holde kjøpesummen konfidensiell.

Norges fjerde største allmennforlag

Det var på senhøsten 2020 det ble kjent at Bonnier Books hadde kjøpt 70 prosent av Strawberry Publishing. Med dagens kjøp av Stordalens aksjer øker de eierandelen med 13 prosent. Forleggerne Jonas Forsang og Magnus Rønningen vil sammen med Jørn Lier Horst fortsette å eie 17 prosent av selskapet.

Strawberry Publishing har på kort tid etablert seg som Norges fjerde største allmennforlag med en rekke av landets største forfatternavn i stallen. Forlagsgruppen inkluderer også Bastion Forlag, Pioner Forlag, Goliat Forlag og Pitch Forlag.

- Jeg tror de fleste ble overrasket da Petter Stordalen trådte inn i den norske bokbransjen. Konkurranse og nytenkning var sårt tiltrengt, og Strawberry tilførte dette på bred front og med sterk gjennomføringskraft. Vi har hatt et godt samarbeid med Petter gjennom oppkjøp av hans forlag i Danmark, Sverige og Norge, og vi er allerede enige om at hans eget forfatterskap vil fortsette hos Bonnier i årene framover, sier Håkan Rudels, CEO i Bonnier Books.

Powered by Labrador CMS