VIKTIG SYMBOL: Humlix skal være det største og tydeligste symbolet på at Hålogaland Ressursselskap IKS tar sitt oppdrag på aller dypeste alvor.
VIKTIG SYMBOL: Humlix skal være det største og tydeligste symbolet på at Hålogaland Ressursselskap IKS tar sitt oppdrag på aller dypeste alvor.

Ressursselskap lanserte maskot og musikkvideo: – Målet er at folk skal bli mer glad i naturen

– Vi måtte ha en sprekere innfallsvinkel, sier daglig leder i Vizuelli.

Publisert

I slutten av februar lanserte Hålogaland ressursselskap IKS (HRS) sin nye maskot; Humlix. Maskoten skal synliggjøre humlas viktigste oppgave, nemlig å holde økosystemet vårt i gang.

MILJØFORKJEMPER: Marielle Eriksen i Hålogaland ressursselskap er opptatt av å ta vare på naturen rundt seg.
MILJØFORKJEMPER: Marielle Eriksen i Hålogaland ressursselskap er opptatt av å ta vare på naturen rundt seg.

- Vi har valgt å satse på noe nytt, som handler om å formidle omfattende budskap om bærekraft på en morsom måte. Maskoten er en humle fordi pollinering er å viktig for økosystemet, forteller kommunikasjonsrådgiver i Hålogaland ressursselskap, Marielle Eriksen til KOM24.

Eriksen legger til at flere humletyper er utrydningstruet og uten humler sliter naturen vi har rundt oss. HRS inviterte barnehager fra kommunen Narvik, Evenes, Tjeldsund, Gratangen, Lavangen, Ibestad, Kvæfjord og Harstad i en navnekonkurranse. Navnet ble navnet Humlix.

Bærekraftig merkevare

I samarbeid med reklame- og kommunikasjonsbyrået Vizuelli satt de i gang en merkevareprosess sammen med alle 125 ansatte i selskapet. I forlengelsen av denne prosessen dukket det opp en tanke og idé om å skape maskoten. Den skulle både representerte selskapet på en god måte, men som også være en døråpner for barn og unge som har spørsmål om miljø og bærekraft.

- Sammen har vi utarbeidet nye formål, verdier og en ønsket ny posisjon. Miljø og bærekraft kan bli ganske raskt tørt og kjedelig, og fenger nødvendigvis så mange barn og unge. Vi måtte ha en sprekere innfallsvinkel, forteller daglig leder i Vizuelli, Dan Olsen.

VIZUELLI: Dan Olsen forteller at en faktor var at maskoten skulle samsvare med verdiene og den bærekraftige posisjonen selskapet ønsket seg.
VIZUELLI: Dan Olsen forteller at en faktor var at maskoten skulle samsvare med verdiene og den bærekraftige posisjonen selskapet ønsket seg.

Vizuelli plantet ideen, og i samspill med HRS utviklet de selve maskoten igjennom skisser som til slutt ble godkjent av Eriksen og kollegaene. Kommunikasjonsbyrået til Olsen har også vært med å støtte prosessen om hvilket type dyr maskoten skulle være. Alt skulle henge sammen kommunikasjonsmessig.

- Eierne våre syns dette er et artig prosjekt, og vi har fått mange fine tilbakemeldinger. Barna sier at de elsker Humlix. Vi har til og med problemer med at folk ikke klarer å holde avstand fordi de syns han er så søt. Det ligger mange muligheter med Humlix, det blir spennende å se hvor vi ender opp, sier Eriksen.

Motefaktor

Olsen mener at kommunikasjonsbyråene ikke er forskånet fra kampen for miljøet. Også de må forholde seg til bærekraft både for egen del, men også når de jobber med kommunikasjon for kundene sine. Det handler om å ta miljøet på alvor, og posisjonere seg ovenfor nye potensielle arbeidsgivere og generasjoner, som er mye mer opptatt av å jobbe på en plass med formål og verdier.

- Ofte ser vi bedrifter som kanskje ikke har en klar tanke om hvordan de skal jobbe med bærekraft, og enda oftere ser vi at når de skal kommunisere rundt temaet så blir det mer en motefaktor. Det er lett å bli avkledd hvis man driver med grønnvasking!

Bærekraft er ikke bare nyttig og bra for selskapet og ansatte, men også for storsamfunnet.

– Klarer ikke bedriften å sjekke av på alle tre punktene, blir de raskt avkledd. Vi har blitt en vaktbikkje ved å sørge for at kommunikasjonen om lignende tema henger på greip med det kundene våre faktisk gjør i hverdagen sin.

Samtidig som de håper at maskoten skal øke fokuset miljø, håper de også på å få en oppblomstring av folk som deltar på strandryddeaksjoner de arrangerer. I tillegg ønsker de å få folk bedre på og rydde søppel i skogen.

Egen humledans

Etter forespørsel fra festivalkomiteen, ble maskoten lanserte under Arctic Kids Festivalen i Narvik, som hadde bærekraft som tema.

- Vi har også laget egen sang og musikkvideo i stil med BlimE-dansen, som barn og unge kan lære seg. Når hverdagen blir koronavennlig igjen, håper vi å samle folk på barnefestivalen til å danse med oss, forteller Eriksen.

I et eget univers på nett skal Humlix vise fram arbeidsoppgaver, sang og dans som selskapet også har produsert egen musikkvideo til. Målet er å bruke maskoten i flere år på forskjellige kanaler og plattformer som det er naturlig å treffe barn og unge på.

- Vi tror at hvis du bryr deg om naturen, så vil du også ta vare på naturen. Målet er at folk skal bli mer glad i naturen, og at de som kommer etter oss skal få glede av naturen, påpeker Eriksen.

- Humlix skal være det største symbolet på hva Hålogaland ressursselskap er for noe. Vizuelli er både stolte og heldige som har HRS som kunde, da de både utfordrer oss og gir oss stor frihet til å være kreative verdiskapere, avslutter Olsen.

Powered by Labrador CMS