Bilde av daglig leder i Zero, Marius Holm, fra et Zero-arrangement i 2016. Nå skal Holm inn i toppstilling i Vy-konsernet. Foto: Vidar Ruud / NTB

Marius Holm forlater Zero - går inn i konsernledelsen i Vy

Nå blir også kommunikasjon og samfunnskontakt en del av Vys konsernledelse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Onsdag kunngjorde Vy at Marius Holm nå er ansatt som konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i selskapet, etter ni år som daglig leder i miljøstiftelsen ZERO. Nå blir også kommunikasjon og samfunnskontakt en del av Vys konsernledelse.

– Riktig og viktig grep

KOM24 har vært i kontakt med konsernsjef Gro Bakstad i Vy. Hun har vært med på å rekruttere Holm. Dette er også første gangen kommunikasjon og samfunnskontakt blir en del av konsernledelsen i Vy.

– Hvorfor er det viktig å få kommunikasjon og samfunnskontakt inn i konsernledelsen?

– Jeg synes det er viktig fordi Vy betyr mye for mange i hverdagen og kommunikasjon med kundene våre og omverden er strategisk viktig for oss. I tillegg er vi et stort selskap, med over 10.000 medarbeidere, så det å kommunisere godt internt er også viktig for oss. Det er noen av grunnene som gjør at jeg ønsker å ha kommunikasjon og samfunnskontakt som en del av konsernledelsesteamet, forteller Bakstad.

– Er ikke det litt på tide at kommunikasjon og samfunnskontakt kommer inn i konsernledelsen? Hvorfor skjer det først nå?

– Det er litt opp til hver enkelt hvordan man til enhver tid ønsker og organisere virksomheten. Transportsektoren er i stor endring, Vy i stor endring og vi samarbeider med andre aktører i sektoren. Det er vår vurdering at dette er et riktig og viktig grep for oss å gjøre.

– Sånn som situasjonen er nå er vår vurdering at dette er et riktig og viktig grep for oss å gjøre, sier konsernsjef Gro Bakstad i Vy.

– Gleder meg

Hun forteller at det i konsernet i dag er rundt syv personer som jobber med samfunnskontakt og kommunikasjon, og at kommunikasjonsavdelingen og selskapet generelt jobber sammen på tvers på mange områder.

– Kommunikasjonsavdelingen jobber tett med andre deler av konsernet innenfor persontog, gods, buss, nye mobilitetsløsninger, markedsføring, digitale kundetjenester og så videre. Vi er avhengige av å jobbe sammen i mye av det vi gjør. Det er vi nødt til å gjøre også på dette området. Derfor ønsker vi å styrke oss ytterligere og få noe bedre kapasitet. Da er det flott for oss å få Marius om bord.

Holm har vært daglig leder av ZERO siden høsten 2012. Før det jobbet han ti år i Bellona og ett år i PR-byrået Burson Marsteller (nå BCW). Han er utdannet Cand.Agric. (M.Sc.) i økonomi og ressursforvaltning ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i Ås.

– Vy betyr mye for mange, og er en del av løsningen på dagens klimautfordringer. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med Vy og være med på å gjøre det enda mer attraktivt å reise og å sende varer på en miljøvennlig måte. For å få kundene til å velge Vy, må vi ha de beste løsningene for kundene, et godt omdømme og gode rammebetingelser, sier Holm i en pressemelding sendt ut onsdag.

Holm starter i Vy i august.

Powered by Labrador CMS