Bilde av daglig leder i Zero, Marius Holm, fra et Zero-arrangement i 2016. Nå skal Holm inn i toppstilling i Vy-konsernet. Foto: Vidar Ruud / NTB
Bilde av daglig leder i Zero, Marius Holm, fra et Zero-arrangement i 2016. Nå skal Holm inn i toppstilling i Vy-konsernet. Foto: Vidar Ruud / NTB

Marius Holm forlater Zero - går inn i konsernledelsen i Vy

Nå blir også kommunikasjon og samfunnskontakt en del av Vys konsernledelse.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag kunngjorde Vy at Marius Holm nå er ansatt som konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i selskapet, etter ni år som daglig leder i miljøstiftelsen ZERO. Nå blir også kommunikasjon og samfunnskontakt en del av Vys konsernledelse.

– Riktig og viktig grep

KOM24 har vært i kontakt med konsernsjef Gro Bakstad i Vy. Hun har vært med på å rekruttere Holm. Dette er også første gangen kommunikasjon og samfunnskontakt blir en del av konsernledelsen i Vy.

– Hvorfor er det viktig å få kommunikasjon og samfunnskontakt inn i konsernledelsen?

– Jeg synes det er viktig fordi Vy betyr mye for mange i hverdagen og kommunikasjon med kundene våre og omverden er strategisk viktig for oss. I tillegg er vi et stort selskap, med over 10.000 medarbeidere, så det å kommunisere godt internt er også viktig for oss. Det er noen av grunnene som gjør at jeg ønsker å ha kommunikasjon og samfunnskontakt som en del av konsernledelsesteamet, forteller Bakstad.

– Er ikke det litt på tide at kommunikasjon og samfunnskontakt kommer inn i konsernledelsen? Hvorfor skjer det først nå?

– Det er litt opp til hver enkelt hvordan man til enhver tid ønsker og organisere virksomheten. Transportsektoren er i stor endring, Vy i stor endring og vi samarbeider med andre aktører i sektoren. Det er vår vurdering at dette er et riktig og viktig grep for oss å gjøre.

– Sånn som situasjonen er nå er vår vurdering at dette er et riktig og viktig grep for oss å gjøre, sier konsernsjef Gro Bakstad i Vy.
– Sånn som situasjonen er nå er vår vurdering at dette er et riktig og viktig grep for oss å gjøre, sier konsernsjef Gro Bakstad i Vy.

– Gleder meg

Hun forteller at det i konsernet i dag er rundt syv personer som jobber med samfunnskontakt og kommunikasjon, og at kommunikasjonsavdelingen og selskapet generelt jobber sammen på tvers på mange områder.

– Kommunikasjonsavdelingen jobber tett med andre deler av konsernet innenfor persontog, gods, buss, nye mobilitetsløsninger, markedsføring, digitale kundetjenester og så videre. Vi er avhengige av å jobbe sammen i mye av det vi gjør. Det er vi nødt til å gjøre også på dette området. Derfor ønsker vi å styrke oss ytterligere og få noe bedre kapasitet. Da er det flott for oss å få Marius om bord.

Holm har vært daglig leder av ZERO siden høsten 2012. Før det jobbet han ti år i Bellona og ett år i PR-byrået Burson Marsteller (nå BCW). Han er utdannet Cand.Agric. (M.Sc.) i økonomi og ressursforvaltning ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i Ås.

– Vy betyr mye for mange, og er en del av løsningen på dagens klimautfordringer. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med Vy og være med på å gjøre det enda mer attraktivt å reise og å sende varer på en miljøvennlig måte. For å få kundene til å velge Vy, må vi ha de beste løsningene for kundene, et godt omdømme og gode rammebetingelser, sier Holm i en pressemelding sendt ut onsdag.

Holm starter i Vy i august.

Powered by Labrador CMS