– Jeg har jobbet mye innenfor politikk på alle nivåer inkludert i regjering, og følte meg klar for en «sivil jobb».

Erlend Jordal forlater politikken og OED

Følte seg klar for en «sivil jobb» og skal jobbe med kommunikasjon og samfunnskontakt i utdanningssektoren.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Nå gleder jeg meg til å fremsnakke og utvikle felles budskap og posisjoner for hele den høyere utdanningssektoren i Norge. Vi har 32 universiteter og høgskoler som er våre medlemmer pluss Norsk studentorganisasjon, sier Erlend Jordal til KOM24.

Han har nylig skiftet jobb og begynt i stillingen som ansvarlig for strategisk kommunikasjon og samfunnskontakt for Universitets- og høgskolerådet (UHR), og skal jobbe for å synliggjøre utdanningssektoren.

– UHR er en godt bevart hemmelighet utenfor sektoren vår – men vil jobbe for å endre dette. En så stor sektor fortjener en felle stemme som er tydelige, tar plass i det offentlige ordskiftet og som har meninger som påvirker og får mer gjennomslag. Både om saker som er tilknytter vår egen sektor, men også om saker som ligger i grenseland mellom vår sektor og andre deler av samfunnet.

Skal øke synligheten til UHR

Utdanningssektoren har 40,000 ansatte og over 290,000 studenter, opplyser Jordal som håper erfaring med å jobbe med stakeholder management og god forståelse både med formelle og uformelle prosesser i det politiske systemet, kommer godt med i den nye jobben.

– Sammen med litt nyhetsteft håper jeg at vi kan øke UHRs synlighet fremover.

Han gleder seg til å besøke og bli bedre kjent med flere av institusjonene. UHR har også campuser i alle landets fylker og valgdistrikter.

– Jeg skal jobbe mye med å utarbeide en ny kommunikasjonsstrategi, etablere nye arenaer for politisk kontakt og systematisere kommunikasjonsarbeidet vårt slik at vi får mer ut av alt det spennende som de 40,000 ansatte i sektoren vår arbeider med. De driver jo med samfunnsbygging hver dag gjennom utdanning og utvikling. Og vi skal fortelle flere av de historiene.

Tidligere rådgiver for Tina Bru

Jordal har bakgrunn fra lokal- og regionalpolitikk, kommunikasjon og samfunnskontakt i Norsk olje og gass, og har tidligere vært politisk spesialrådgiver for ordføreren i Stavanger og politisk rådgiver i Olje- og energidepartementet for Tina Bru.

– Jeg begynner på pendlerlivet til Oslo igjen, og syntes det blir kjekt å bo i en by som ikke er helt pandemistengt slik jeg gjorde når jeg begynte i OED i mars 2020.

Nå er han svært fornøyd med å ha en «sivil jobb» utenfor det politiske.

– Jeg har alltid jobbet med kommunikasjonsarbeid, kampanjer og det å posisjonere partiet eller organisasjonen på en måte som gjør oss relevante i samfunnsdebatten, eller for å få gjennomslag. Jeg har jobbet mye innenfor politikk på alle nivåer inkludert i regjering, og følte meg klar for en «sivil jobb».

Han synes det var trist å forlate gode kollegaer i politikken og i Norsk olje og gass, etter mange gode år sammen.

– Det er alltid vemodig å forlate steinflinke kollegaer, men mange vil jo være i Oslo og ikke langt unna, så da satser jeg på å treffe de fleste igjen enten i profesjonell sammenheng eller over en øl.

Powered by Labrador CMS