Øystein Lihaug Hjelle, nyansatt kommunikasjons- og miljøleder i GaiaVesterålen
Øystein Lihaug Hjelle, nyansatt kommunikasjons- og miljøleder i GaiaVesterålen

Går fra sjømat til teknologi og miljø: Øystein skal lede kommunikasjonsarbeid i Vesterålen

– Jeg har funnet meg godt til rette.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg ser fram til å kunne bruke eksisterende kompetanse inn i prosjektet, samtidig som jeg får muligheten til å skape nye erfaringer på tvers av en bred faglig kontaktflate i en ny spennende bransje og sektor.

Det sier Øystein Lihaug Hjelle, nyansatt kommunikasjons- og miljøleder i GaiaVesterålen, i en pressemelding.

GaiaVesterålen er en stor satsing der miljø, teknologi og det å skape bærekraftige samfunn ligger som grunnleggende elementer delt opp i parallelt gående prosjekter. GaiaVesterålen skal blant annet bygge et containermuseum fra 100 prosent resirkulerte materialer, som skal huse en modell av Vesterålen. Bygget vil også være basen for satsingen.

– Jeg har funnet meg godt til rette og ser fram til å kunne bygge videre på det gode arbeidet som allerede er gjort. Bare forskningsdelen av prosjektet har fått en tung finansieringsstøtte gjennom Forskningsrådet på hele 13,2 millioner kroner, noe som sier mye om den faglige tyngden som ligger til grunne og peker på et godt forankret og grundig forarbeidet i prosjektet, sier Hjelle.

Mellom 2017–2021 har Hjelle vært ansatt i Vesteraalens AS, og kommer fra stillingen som Markeds- og kommunikasjonsansvarlig i selskapet. Hjelle har sin utdannelse fra BI og Høyskolen Kristiania i Trondheim, innen Markedsføringsledelse og har en bachelorgrad i kommunikasjon.

Prosjekteier for GaiaVesterålen er Museum Nord-selskapet Lofotr Næringsdrift. Forskningspartnere er Nordlandsforskning og Sintef Digital. I tillegg er Deadline Media, Vesterålen IKT og Lundhagem arkitekter samarbeidspartnere i prosjektet.

Powered by Labrador CMS