Google innfører KI-regler for YouTube-innhold.
Google innfører KI-regler for YouTube-innhold.

Innfører KI-regler for YouTube-innhold

Krever åpenhet om ting er laget med KI.

Publisert Sist oppdatert

YouTube innfører nye tiltak for å håndtere bruken av kunstig intelligens på plattformen. Et av tiltakene inkluderer krav om åpenhet fra skaperne når videoer er generert av kunstig intelligens.

Det melder Google i en pressemelding.

Framover vil skapere bli pålagt å oppgi når de har benyttet KI-verktøy for å skape realistisk endret eller syntetisk innhold, altså endret eller genert med hjelp av generativ KI, spesielt når det gjelder emner som berører sensitive temaer som valg, konflikter eller folkehelse. 

Videre vil YouTube innføre tydelige merkelapper som indikerer at innholdet er syntetisk, slik at seere kan identifisere slikt materiale.

For å beskytte samfunnet mot potensielt skadelig KI-generert innhold, vil YouTube introdusere mekanismer som gir muligheten for å anmode om fjerning av innhold som simulerer kjente individer, inkludert deres ansikt og stemme, gjennom personvernforespørsler. 

I tillegg vil musikkpartnere ha muligheten til å be om fjerning av KI-generert musikk som etterligner en artist's unike vokalstil.

Google skriver også i pressemeldingen at de i løpet av de kommende månedene vil gjøre det mulig å be om fjerning av KI-generert eller annet syntetisk eller endret innhold som simulerer en identifiserbar individ, inkludert deres ansikt eller stemme, ved hjelp av deres personvernforspørselsprosess. 

Men ikke alt innhold vil bli fjernet fra YouTube, og de vil vurdere en rekke faktorer når de vurderer disse forespørslene. 

Powered by Labrador CMS