Morten Morisbak Skjønsberg har over 400 kamper for Stabæk bak seg, har erfaring som kommunikasjonsrådgiver og fotballekspert i NRK. Nå blir han medieansvarlig for herrelandslaget i fotball.
Morten Morisbak Skjønsberg har over 400 kamper for Stabæk bak seg, har erfaring som kommunikasjonsrådgiver og fotballekspert i NRK. Nå blir han medieansvarlig for herrelandslaget i fotball.

Skjønsberg ny medieansvarlig for herrelandslaget i fotball

– Det blir gøy å få jobbe tett med gutta som jeg tidligere sparket på skinnleggen

Publisert

Morten Morisbak Skjønsberg kommer fra jobben som kommunikasjonsrådgiver i Statens Arbeidsmiljøinstitutt og har etter sin aktive fotballkarriere også jobbet som fotballekspert på NRK.

Det melder Fotballforbundet på sine egne nettsider.

Nå blir han ansatt i NFFs kommunikasjonsavdeling, og vil være en del av støtteapparat på samlingene til A-herrer.

Får kombinert lidenskap og erfaring

– Muligheten til å kombinere lidenskapen og erfaringen fra toppfotballen med det som er faget mitt, appellerer veldig til meg. Det samme gjør muligheten til å bli en del av prosjektet til Ståle og det apparatet han bygger opp, sier Skjønsberg til fotball.no.

38-åringen spilte nesten 400 kamper for Stabæk, var mange år kaptein i klubben og vant blant annet seriegull i 2008. Samme året fikk han Kniksen-prisen som årets forsvarsspiller og debuterte på A-landslaget. I tillegg hadde han et opphold i svenske IFK Norrköping. Skjønsberg har en master i medievitenskap fra Universitetet i Oslo.

– Det blir gøy å få jobbe tett med gutta som jeg tidligere sparket på skinnleggen, en talentfull gjeng med mange sterke personligheter. Og så blir det et privilegium å få jobbe med kommunikasjon i NFF, samt samarbeide med alle i forbundet, sier han.

Gro Tvedt Anderssen, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i NFF trekker fram at han har både god erfaring med kommunikasjonsarbeid, har mange år bak seg som spiller og kjenner fotballen godt.

– Person som innbyr til tillit

– Det gjør han godt egnet både til å være en viktig del av støtteapparatet, i tillegg til å kunne bidra med kommunikative oppgaver på andre viktige satsingsområder i NFF, sier hun.

Landslagssjef Ståle Solbakken er også godt fornøyd med å ha den tidligere Stabæk-midtstopperen på plass.

– Vi ønsker Morten velkommen til oss. Med sin erfaring fra både spiller- og yrkeskarriere, samt personlige egenskaper, er vi trygge på at han vil bidra på en god måte som medieansvarlig for A-herrer. Han kjenner fotballgarderoben godt og er en person som innbyr til tillit, sier Solbakken.

Skjønsberg begynner i stillingen i løpet av mars.

Powered by Labrador CMS