Helle Therese Kongsrud har vært NRK-journalist i tretten år, nå går hun over til kommunikasjonsbransjen.
Helle Therese Kongsrud har vært NRK-journalist i tretten år, nå går hun over til kommunikasjonsbransjen.

Helle går fra NRK til Seriøst Firma

– Jeg tror ikke kroppen kommer til å bli sint på meg for at jeg ikke setter på alarmen klokka fire om natta to-tre ganger i uken

Publisert

–Når jeg først får tilbudet i et så spennende og kreativt firma, og når man føler seg som et kreativt menenske, kan man ikke si nei.

Det sier Helle Therese Kongsrud til KOM24.

Hun jobber i dag som journalist i NRK Innlandet, men fra 1. mai av begynner hun i Seriøst Firma, hvor hun skal jobbe med prosjektledelse, rådgivning og kommunikasjon.

Morsom og kreativ gjeng

– Når en har jobba lenge en plass, og så plutselig dukker det opp en spennende mulighet, valgte jeg å hoppe på den, sier hun.

I Seriøst Firma skal hun blant annet lede prosjekter.

– Jeg har jobba mye med SoMe i NRK, jeg skal ta med meg noe av det inn i Seriøst Firma. Jeg kan mye om kommunikasjon fra mottakersiden, så vil tro jeg har en del å bringe med meg inn til de som gjør de mer synlig, sier hun.

Seriøst Firma formidler komikere, artister og foredragsholdere til både fysiske og digitale konferanser og er basert på Lena.

Kongsrud sier at hun ikke kunne gått til hvilke som helst selskap og jobbet med kommunikasjon.

– Dette er en morsom og kreativ gjeng som driver med noe jeg fullt og helt kan stå inne for. Da er det bare å glede seg til å begynne å jobbe med dem, sier hun.

Hun forteller hun har gledet seg til at det ble offentlig at hun skifter jobb.

– Det var skummlere de par dagene det ikke var offentlig enda. Da gikk jeg og følte på en storm innvendig. Men jeg tror jeg har gjort et godt og riktig valg, sier hun.

Det hun ser aller mest fram til med å bytte jobb er å slippe å stå opp midt på natta for å gå på jobb.

Pause fra journalistikken

– Jeg tror ikke kroppen kommer til å bli sint på meg for at jeg ikke setter på alarmen klokka fire om natta to-tre ganger i uken, sier hun.

Kongsrud sier hun har hatt det bra i NRK og vet at hun kommer til å savne det å være journalist. Hun tror ikke dette er et farvel til journalistikken.

– Jeg ser litt på det som en pause. Jeg tror ikke jeg blir i Seriøst Firma til jeg blir pensjonist, sier hun og peker på at hun har et nyhetsjag inni seg.

Hun tror ikke at hun har brent alle broer til journalistikken, selv om hun nå går over på den andre siden.

– Vegen tilbake til journalistikken er ikke så lang om det er det jeg finner ut jeg har lyst til. Men jeg gleder meg masse. Selv om jeg sier det er en pause, er det ikke noe jeg ikke tar alvorlig, understreker hun.

Powered by Labrador CMS