– Vi har et potensial i å heve vår stemme som kunnskaps- og kompetansesenter innen fredelig konflikthåndtering, både til pressen og allmenheten.

Henrik skal kommunisere budskap om fred ved Nansen Fredssenter

Henrik Jarholm blir kommunikasjonsrådgiver i Nansen Fredssenter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Nansen Fredssenter er at av syv freds- og menneskerettighetssentre i Norge. Nå skal Henrik Jarholm kommunisere ut budskap om dialog og fredlig konflikthåndtering på vegne av Fredssenteret i stillingen som kommunikasjonsrådgiver.

Jarholm skryter av Nansen Fredssenter sitt omdømme både nasjonalt og internasjonalt.

– Noe av det som appellerte ved jobben er visjonen om at fred og tillitt først kan skapes når mennesker møtes på tvers av skillelinjer, forteller Jarholm til KOM24.

Prosjekter i Afghanistan og Chile

I sin nye stilling som kommunikasjonsrådgiver ser han frem til å være i kontakt med folk og dokumentere deres arbeid gjennom strategiske og målrettede kommunikasjonstiltak.

– Vi har en sterk internasjonal forankring i land som Polen, Afghanistan og Chile. Jeg skal være tett på aktivitetene våre her, og er spent på utviklingen videre.

Som en del av arbeidet vil en løpende innholdsproduksjon være en prioritert oppgave, men også å utvikle en strategisk ramme for kommunikasjonen.

– Nansen Fredssenter har en svært bred målgruppe, med mange ulike mennesker som tar del i våre prosjekter. Vi har et potensial i å heve vår stemme som kunnskaps- og kompetansesenter innen fredelig konflikthåndtering, både til pressen og allmenheten.

Han legger til at på sikt kan det være aktuelt å utforske nye plattformer for å nå flere brukere, som for eksempel podkast.

Sterk utforskertrang

- Har du hatt noe spennende prosjekter så langt?

– I sommer hadde vi 20 unge voksne fra alumninettverket vårt på dialogkurs her på Lillehammer. For en fersk kommunikatør var dette en lærerik pangstart, og jeg fikk et godt bilde av senterets konkrete metodikk og dens effekter. Det ble en fin inngang til å jobbe med formidling og identifisere framtidige behov.

Fra før har han jobbet i PKOM, et kommunikasjonsbyrå på Namdalskysten i Trøndelag.

– Her leverte jeg innhold til kunder blant annet innen maritim og marin virksomhet, og teknologi, samt Interreg, EUs program for regionalt samarbeid, på vegne av Kommunal- og Moderniseringsdepartementet.

Fredsarbeid og konflikthåndtering er et tema som står han nært, så da muligheten kom måtte han slå til.

–Jeg er veldig glad i hjemplassen min og det var en super plass å utvikle min kompetanse. Men som den eventyreren jeg er, med en sterk utforskertrang, var tiden moden for andre utfordringer.

Internasjonal erfaringsbakgrunn

Jarholm er utdannet sosialantropolog med feltarbeid fra regnskogen i Indonesia. Der forsket han på skogkonflikter og urfolksidentitet hos en gruppe som kalles ibaner. Han har også hatt et studieopphold i Bolivia, og er lektor i samfunnsvitenskap med pedagogikk-utdanning fra NTNU.

– Jeg har en bred internasjonal erfaringsbakgrunn fra blant annet Brasil og Færøyene. I Torshavn hadde jeg et engasjement for NORA som er Nordisk Ministerråds regionalpolitiske samarbeidsprogram mellom Færøyene, Grønland, Island og Kyst-Norge.

Der var hans hovedoppgaver å jobbe med informasjonsformidling og vurdering av prosjekter for finansiell støtte.

–Fredsenteret har utviklet en metode som virker, og det kjennes bra å være en del av det. Samtidig er det et godt og raust arbeidsmiljø med masse kompetanse på huset – en spennende arbeidsplass med høyt aktivitetsnivå, avslutter Jarholm.

Powered by Labrador CMS