I oktober starter Ida Dahl Nilssen som informasjonssjef i Høyesterett.
I oktober starter Ida Dahl Nilssen som informasjonssjef i Høyesterett.

Ida Dahl Nilssen forlater SMK, blir informasjonssjef i Høyesterett

– Det har vært en periode preget av krisehåndtering av koronapandemien.

Publisert

Siden august 2019 har Ida Dahl Nilssen jobbet som seniorrådgiver i kommunikasjonsavdelingen ved Statsministerens kontor.

– Jeg har hatt to veldig lærerike og gode år i kommunikasjonsavdelingen ved SMK. Det har vært en periode preget av krisehåndtering av koronapandemien. Jeg føler jeg har vært med på viktig arbeid.

På SMK får man et godt overblikk og må kunne håndtere mange saker med korte frister.

– Det har hele tiden vært viktige beslutninger som må formidles til hele befolkningen. Det har til tider vært svært krevende, men den prøven man blir satt på i en krise, og alt man lærer gjennom det, er noe jeg vil ta med meg videre.

11. oktober tiltrer hun stillingen som informasjonssjef i Høyesterett.

– Jeg er ferdig utdannet jurist i løpet av høsten, og leverer en master i november. I Høyesterett smelter dermed to verdener sammen for meg. Lang erfaring med formidlingsarbeid og nå juridisk kompetanse.

Hun ser frem til å jobbe med flinke folk.

– Jeg har brukt mye tid de siste årene på å lese høyesterettsdommer, så det blir stas å få jobbe med de som skriver dem. Høyesterett er en svært viktig institusjon i det norske samfunnet. Det er et privilegium å skulle få jobbe i Høyesterett. Jeg er også veldig takknemlig for tiden jeg har fått på SMK.

Dahl Nilssen har erfaring fra NRK og Kripos, før hun begynte på SMK.

Powered by Labrador CMS