Beate Lund Bach og daglig leder i PoliNor Tor Harald Kjørsvik.
Beate Lund Bach og daglig leder i PoliNor Tor Harald Kjørsvik.

Kriseår snudd til jubelår i Drammen

Grafisk firma går fra underskudd og nedbemanning til rekordår.

Publisert

Etter en heftig runde med kostnadskutt i begynnelsen av året, og etter en drøy måned med tilnærmet normal drift, så ser fremtiden plutselig veldig mye bedre ut for selskapet PoliNor.

Det melder de selv i en pressemelding.

– Året 2021 ser ut til å bli et av de beste noen gang, forteller økonomiansvarlig og nyvalgt styreleder Beate Lund Bach.

De siste årene har omsetningen i PoliNor AS ligget på rundt 80 millioner kroner, men for fjoråret sank omsetningen helt ned til 50 millioner – med et underskudd på over fem millioner kroner som resultat.

Det er betydelig større enn det samlede overskuddet de fire foregående årene.

– Fra tidligere år vet vi at 60 prosent av inntektene våre kommer i andre halvår. Derfor er vi veldig stolte over at vi allerede nå kan vise til et solid overskudd for inneværende år, sier Bach i pressemeldingen.

– Når mange av våre gode og trofaste kunder innen detaljhandelen, kjøpesenter- og reiselivssektoren måtte holde stengt på grunn av smitteverntiltak, så forsvant samtidig behovene deres for trykksaker. Ingen vil bruke penger på å markedsføre noe som er stengt eller utilgjengelig. I tillegg så svekket den norske kronen seg voldsomt og det medførte at vi fikk et betydelig valutatap oppå det hele, sier daglig leder i PoliNor Tor Harald Kjørsvik.

For å tilpasse seg det nye inntektsbildet, har PoliNor i år måttet redusere noe i bemanningen, samt ty til midlertidige permitteringer. Dessuten har selskapet måttet kutte så mye som mulig av øvrige kostnader.

Det er nå 32 ansatte og samlet omsetning for alle selskapene er i 2021 forventet å ende på mellom 100–120 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS