Appen Parler.

Flere struper Parler

Medieplattformen Parler, som er populær blant Trump-støttespillere i USA, kan miste en stor del av distribusjonen sin, etter at Google, Apple og Amazon har slått til mot den i helga.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Appen ble lørdag utilgjengelig for nedlasting via Apples App Store.

Det skjedde etter at Apple fredag ga Parler 24 timer på seg til å legge fram nye retningslinjer, fordi selskapet mener plattformen ikke slår hardt nok ned på voldsfremmende innhold. Google sperret nedlasting av Parler-appen på sine enheter fredag av lignende årsaker.

Flere amerikanske medier har rapportert at aktører som sto bak opptøyene i Washington D.C. onsdag, på forhånd hadde organisert seg via Parler.

I en uttalelse fra Apple, gjengitt av The Verge , heter det at «voldstrusler og ulovlige aktiviteter» ikke hører hjemme i app-biblioteket.

– Parler har ikke tatt tilstrekkelige steg for å håndtere spredningen av trusler mot folks sikkerhet, heter det videre. Google har allerede blokkert nedlasting av appen av lignende årsaker som Apple.

Også Amazon har tatt steg mot appen. I en epost til Parler, som Buzzfeed har fått tilgang til, heter det at Amazon i det siste har observert «en stadig økning i voldelig innhold på nettsiden».

Parler-sjef John Matze bekrefter i en uttalelse at Amazon vil skru av plattformens servere «i et forsøk på å totalt fjerne ytringsfrihet fra internett», og at plattformen kan være utilgjengelig i opptil en uke.

Mange av president Donald Trumps tilhengere bruker appen, som ble populær i forbindelse med presidentvalget. Flere i Trumps krets har lansert appen som et alternativ til Twitter og Facebook, som de anklager for å kvele konservative standpunkter.

Trump ble fredag permanent utestengt fra Twitter.

Powered by Labrador CMS