– Vi har mye å tilby kandidaten, samtidig som jeg er sikker på at kandidaten har mye å tilby oss.

Synlighet lanserer «mastergradsstipend» – lover sparring og penger

– Vi vil bjuda på.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

For første gang utlyser Synlighet det de har valgt å kalle for «Mastergradsstipend», som tilbys studenter som skal påbegynne en masteroppgave innen et av byråets kompetansefelter. I tillegg til støtte og sparring, tilbys også fysisk arbeidsplass i en av deres avdelinger, samt 25 000 kroner, utbetalt ved godkjent mastergrad.

– Vi tror at denne muligheten er langt mer verdifull enn selve pengene. Det skal oppleves som en åpenbar fordel å få tilgang til vårt nettverk, med veiledning fra et sterkt fagmiljø, sier administrerende direktør i Synlighet, Arnulf Røkke til KOM24.

Vil fange opp impulser

Hvert år hjelper de flere som tar kontakt med ulike problemstillinger de måtte sitte med underveis i oppgaveskriving.

– Nyvinningen med mastergradsstipend blir imidlertid noe annet. Studenten skal kunne bli inspirert og sparret av kontakten med vårt miljø i hele prosessen.

Ideen om mastergradsstipend kom for bortimot ett år siden.

– Nå banker vi til og håper vi får inn mange gode søknader fra kandidater som ser på dette som en god mulighet til å få veiledning fra oss.

Røkke mener dette er et vinn-vinn-tilbud som gagner begge parter godt.

– Vi tror det er bra for Synlighet, siden vi er opptatt av å være moderne og fange opp impulser. Nye øyne med helt nye perspektiver er viktig, og det er slik vi holder oss skjerpet. Vi har mye å tilby kandidaten, samtidig som jeg er sikker på at kandidaten har mye å tilby oss.

Full tilgang til fagmiljøer

Han åpner også for at flere kandidater kan dra nytte av stipendet.

– Vi har ikke satt noen grense for hvor mange som kan tilbys stipendet. Det kommer helt an på hvor mange aktuelle kandidater med interessante problemstillinger som sender inn søknad til oss. Det er ikke noe i veien for at alle kontorene våre tar del i dette tilbudet.

Synlighets norske avdelinger ligger i Oslo, Bergen og Trondheim.

– Og her kan vi tilby egen desk, uendelig mengder kaffe i tillegg til en veileder. Og vi kommer til å tilby hele vårt nettverk. Vi vil koble på det fagmiljøet, eller den personen, som er best egnet for å veilede studenten på best mulig måte – Vi vil bjuda på.

Så selv om man sitter i Bergen kan det være at man vil ha kontakt med fagmiljøer fra de to andre byene, samt de svenske avdelingene i Malmö og Stockholm.

– Helt uavhengig av geografi, skal kandidaten få tilgang til den faggruppen som passer best for oppgavens fokus. Vi har seks slike miljøer i Synlighet som opererer på tvers av våre fysiske avdelinger, så geografi er ikke et element for å få tilgang til våre mest relevante ressurser.

Gode muligheter for jobb

Og denne ordningen er noe de vil satse videre på.

– Vi lanserer tilbudet nå, og dette er noe vi ønsker skal inngå i årshjulet til Synlighet – på lik linje med internships, som i vårsemesteret teller seks personer. Vår bransje vokser og har et stort behov for dyktige kandidater i årene som kommer. I stedet for å hele tiden jakte folk innad i bransjen, ønsker vi å skape synlighet for hva det vil si å jobbe med modernisering av næringslivet fra vår kant og gjøre bransjen attraktiv for ambisiøse studenter. Vi tror at vi på denne måten bidrar til fellesskapet i bransjen og samtidig øke interessen for vårt fag og vårt selskap.

Det er også gode muligheter for videre jobb i Synlighet.

– Det er klart. Finner vi en god tone, er det noe vi vil tilby.

Allerede etter bare noen dager er det kommet inn søknader.

– Det skal oppfattes som lavterskel å ta kontakt med oss. Vi er nysgjerrige på hvem som er nysgjerrige på oss.

– Så, send inn søknaden din, er oppfordringen fra Røkke.

Powered by Labrador CMS