Sivert Rossing er kritisk til det høye lønsnivået i Politidirektoratet.

Politidirektoratet tilbyr millionlønn til nestleder: – Råflott bruk av offentlige penger

Politidirektoratet søker etter nestleder på kommunikasjonsavdelingen. Det kan bli lønnsomt for den som får jobben.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Jeg stusser litt på om det er oppgaver og ansvar nok i en nestlederjobb til å forsvare en sånn lønn.

Det sier påtroppende sjefsredaktør i Trønder-Avisa, Sivert Rossing, til KOM24.

Han reagerer på det høye lønnsnivået som Politidirektoratet tilbyr sin neste nestleder for kommunikasjonsstaben. De søker etter vedkommende i disse dager og tilbyr en lønn på mellom 800 000 og 1 050 000 kroner.

– Nok ansvar for en så høy lønn?

– Jeg reagerer litt på behovet for å betale så godt. En ting er at det framstår som råflott bruk av offentlige penger, men det er og med og trekker flinke folk bort fra en betydelig dårligere betalt journalistbransje, sier han og understreker at det er ikke sikkert at kandidaten som får jobben vil få så høy lønn.

– Men er det ikke slik at betaler du godt, så får du tak i gode folk?

– Jo, man får tak i gode folk. Men er det et mål at flest mulig folk skal jobbe i et kommunikasjonsbyråkrati? Jeg stusser på om det er oppgaver og ansvar nok i en nestlederjobb til å forsvare en sånn lønn, sier han.

Rossing peker på at politiet er en stor organisasjon og at i ute distriktene har de og egne kommunikasjonsfolk.

– Jeg kjenner ikke detaljene her inngående, men det fremstår som at de har mer enn nok kommunikasjonsfolk, sier han.

Rossing sier at det for hans del ikke er pengebruken som er hovedproblemet, men at man er med og bygger oppunder en trend og forsterker en utvikling som foregår med å profesjonalisere mediehåndteringen til et sånt nivå at det blir krevende for journalister.

– Vi ønsker oss de flinkeste folka

Hilde Ebeltoft-Skaugrud sier de må være konkurransedyktige for å hente inn den kompetansen de har behov for.

– Det er ikke negativt at man har kommunikasjonsfolk, men det er greit å stille spørsmål ved hvor omfangsrikt det er og hvor mye ressurser man skal legge i nestlederrollen. Det blir etter hvert ganske mange personer som er hentet inn på et høyt nivå og som skal ha meninger og legge styringer på kommunikasjonsarbeidet, mener han.

Hilde Ebeltoft-Skaugrud er kommunikasjonsdirektør i Politidirektoratet vil ikke svare direkte på kritikken fra Rossing, men skriver i en e-post til KOM24 at de må være konkurransedyktige på lønn.

– Vi ønsker oss de flinkeste folka, og på generelt grunnlag kan jeg si at også vi må være konkurransedyktige for å hente inn den kompetansen vi har behov for. I en stilling som dette konkurrerer vi om de beste hodene i offentlig og privat sektor, skriver hun.

– Lønn på linje med andre ledere

Ebeltoft-Skaugrud skriver at lønnen gjenspeiler arbeidsoppgaver og ansvar.

– Denne stillingen har også et bredt, strategisk og helhetlig fagansvar inn i direktoratet og ut mot etaten, i tillegg til personalansvar for 13 medarbeidere, skriver hun.

Lønnsnivået er basert på snittlønnen for denne typen stilling, og snittlønnen for seksjonssjefer i Politidirektoratet ligger på 1 050 400. Ebeltoft-Skaugrud har selv en lønn på 1 290 600.

– Lønnen er altså på linje med tilsvarende lederstillinger i direktoratet. For øvrig er denne nestlederstillingen satt opp med et spenn fra 800 000 til 1 050 000, der kompetanse, erfaring og personlige kvalifikasjoner avgjør hva vi lander på til slutt, skriver hun.

Powered by Labrador CMS