Flere kjente norske lydbøker får nå innlagt Tinnitus-lyd.
Flere kjente norske lydbøker får nå innlagt Tinnitus-lyd.

Derfor gir de kjente lydbøker tinnitus

I samarbeid med Storytel har Hørselshemmedes Landsforbund (HLF) lagt tinnituslyder på flere av de mest populære bøkene til lydboktjenesten.

Publisert Sist oppdatert

Bak kampanjen står Ring 2, som nylig også gjenskapte tinnitusen til 10 ulike personer, deriblant artistene Ida Maria og Gaute Ormåsen.

Det melder de i en pressemelding. 

Kreativ leder i Ring 2, Alexander Gjersøe, sier i pressemeldingen at samarbeidet med Storytel er en naturlig forlengelse av tinnitus-kampanjen med Gaute og Ida Maria.

– Da handlet det om å gjenskape lyder som tidligere bare har blitt hørt av de som er rammet, mens nå ønsker vi i større grad å synliggjøre hvordan tinnitus kan ødelegge helt konkrete opplevelser vi andre tar for gitt, sier han.

Sammen med HLF fikk byrået velge fritt i lydbok-katalogen, og valget falt på «Byens spor» av Lars Saabye Christensen, «Tollak til Ingeborg» av Tore Renberg, «Arv og miljø» av Vigdis Hjorth og «Min skyld - en historie om frigjøring» av Abid Raja.

– Når du hører på en lydbok med en øredøvende tinnituslyd på, forstår du hvor privilegert du er når du bare kan skru av den lyden, sier daglig leder i Ring 2, Ina Egelandsdal. 

Tinnitusen er gjenskapt hos BådeOg, med Magnus «Snitt» Andersen bak spakene. 

 

Powered by Labrador CMS