Andreas Blaauw-Hval forlater NRK for å jobbe med kommunikasjon i DNT
Andreas Blaauw-Hval forlater NRK for å jobbe med kommunikasjon i DNT

Går fra NRK til DNT: – Nå går det virkelig opp for meg at jeg skal forlate NRK

Starter som pressekontakt 1. juni.

Publisert

– DNT jobber med så mye som er viktig i mitt eget og andres liv, og da denne jobben dukket opp var jeg ikke i tvil om at jeg måtte søke.

Det sier Andreas Blaauw-Hval (36) til KOM24.

1. juni forlater han jobben som kommunikasjonsansvarlig i NRK for å begynne som pressekontakt i DNT.

Føler seg heldig

– Det er en organisasjon med et samfunnsoppdrag jeg gleder meg til å jobbe med hver dag. Jeg er helt sikker på at det blir givende å få jobbe med alt fra reiseliv og friluftsliv til naturvern, bærekraft og folkehelse, sier han.

Blauuw-Hval sier at DNT er synlig og en organisasjon mange føler eierskap til, men mener det er samtidig ikke noe man kan ta for gitt i en tid med endringer.

– Jeg føler meg heldig som skal få være med på å forvalte og utvikle denne posisjonen videre sammen med kollegaer i hele landet, og i fellesskap sikre at DNT er en viktig organisasjon og tydelig stemme på områdene vi jobber med framover, sier han.

Som pressekontakt i DNT vil jobben hans først og fremst handle om å jobbe opp mot mediene i det daglige, enten det er innkommende henvendelser eller utspill og rådgivning i større og mindre saker.

- Selv om jeg jobber i administrasjonen sentralt kommer jeg til å samarbeide med foreninger i hele landet, og det er også en sterk motivasjon. Jeg skal også jobbe med andre kommunikasjonsoppgaver sammen med mine nye kollegaer, og jeg gleder meg til å jobbe med bredden av kommunikasjonsaktiviteter i DNT, sier han.

– Ingen år er like

Blauuw-Hval har tidligere studert statsvitenskap, historie og mediefag ved UiO og UiB. Etter studiene startet han å jobbe med kommunikasjon hos Barneombudet, deretter gikk turen videre til Høgskolen i Oslo og Akershus, nå OsloMet.

– Der jobbet jeg som medierådgiver for rektor og med en lang rekke veldig ulike prosjekter innenfor kommunikasjon og samfunnskontakt, forteller han.

Nå har han altså vært snart fem år i NRK. Han sier at det kjekkeste med å jobbe i Statskanalen har vært alle de hyggelige, kreative og dyktige folkene man får jobbe med i NRK, både i egen avdeling og rundt om i hele organisasjonen.

– Og at ingen år er like, for det er stadig nye og utfordrende oppgaver å ta fatt på. For meg som har jobbet med kommunikasjon og PR hele arbeidslivet har det også vært veldig fint å bli kjent med et mediehus fra innsida. Her har jeg jobba med virksomhetskommunikasjon og programmer, og på det området har det vært mange høydepunkter med alt fra SKAM, MGP og Eurovision til Gåten Orderud og valgdekning, forteller han.

– Å oppleve hvor mye interesse det er for det NRK gjør har vært morsomt. Både interesse i ren positiv forstand, men også fra folk som forventer mye og noen ganger er kritiske, sier han videre.

Etter flere år i kommunikasjonsbransjen har han gjort seg noen tanker om utviklingen av faget.

Har opplevd store forandringer

– Vi har hørt en del om at journalistenes hverdag har endret seg med løpende tidsfrister og publisering på mange flater, men det gjelder virkelig dem som jobber med kommunikasjon også. Jeg tror dessuten flere og flere skjønner at en som jobber med kommunikasjon ikke bare er en «spinndoktor», selv om man noen ganger har på seg en sånn hatt også. Det er mange som jobber med formidling av alle slag, god og korrekt informasjon, strategier og med å lage engasjerende innhold til alle plattformer, sier han og peker på at det ikke alltid har vært like lett å få gjort jobben sin i en pandemi der en ikke møter så mange folk som man gjorde før.

– Men jeg tror og håper vi har funnet på noen spennende måter å jobbe på med digitale pressetreff og arrangementer, deling av innhold og så videre som vi kan ta med oss også når det blir mulig å være sammen igjen, sier han.

Powered by Labrador CMS