Arild Grande er ansatt som myndighetskontakt og rådgiver for administrerende direktør i Virke.

Arild Grande blir myndighets­kontakt og rådgiver i Virke

Tiltrer stillingen i juli.

Publisert

Etter 16 år på Stortinget valgte Arild Grande å gi stafettpinnen videre ved valget i fjor høst. I løpet av disse årene var han medlem av kommunal- og forvaltningskomiteen, familie- og kulturkomiteen og sist arbeids- og sosialkomiteen. Han er utdannet innen musikk fra NTNU.

Det siste halvåret har han vært engasjert som prosjektleder på kultur- og serveringsfeltet i Virke, og nå blir han myndighetskontakt og rådgiver for Virke-sjefen.

– Det kan det bli skapt mange tusen nye, attraktive og grønne jobber innenfor handels- og tjenestenæringen i årene som kommer. Da må myndighetene sørge for at flere får mulighet til å komme inn i arbeidslivet gjennom kompetansepåfyll, at gode arbeidsgivere får bedre konkurransevilkår og at virksomhetene får drahjelp til å gjennomføre de store ambisjonene de har for grønn omstilling. Jeg gleder meg til å bidra til dette arbeidet, sier Grande i en pressemelding.

Han skal bidra til å styrke Virkes politiske arbeid og blir en viktig rådgiver for administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen.

Grande tiltrer stillingen 1. juli.

En viktig brikke fremover

Jobben han skal tre inn i er en nyopprettet stilling som myndighetskontakt, med et særlig ansvar for å følge opp det politiske arbeidet opp mot storting og regjering, i bransjene og for administrerende direktør.

– Dette er en ny rolle både for meg og for Virke, og jeg vil gjøre alt jeg kan for å bidra til at Virkes medlemmer og ansatte kan få mulighet til å nå sine mål om grønn og rettferdig vekst og omstilling. Det kan bare skje dersom det er et tett og forpliktende samarbeid mellom myndighetene og partene i arbeidslivet, noe jeg er lidenskapelig opptatt av.

Leder for politikk og kommunikasjon Maria Østerhus Lobo, mener Grande vil styrke det interessepolitiske arbeidet i Virke.

– Han har dyp innsikt i hvordan politiske prosesser fungerer, og han har bred erfaring med en rekke saksfelt som er viktige for våre medlemmer. Arild vil være en viktig brikke i mange store saker for Virke fremover. Vi ser fram til å få ham på plass.

Administrerende direktør i Virke Ivar Horneland Kristensen, er fornøyd med å ha fått Grande på laget.

– Arild har erfaring og kompetanse som våre medlemmer vil nyte godt av, og jeg er sikker på at han kommer til å bidra til at handels- og tjenestenæringen tar mer plass i det politiske ordskiftet. I tillegg har han vist seg som en hyggelig og god kollega, og jeg gleder meg til å jobbe tett med ham.

Powered by Labrador CMS