Erna Solberg støtter Arne-aksjonen. Her avbildet utenfor Statsministerens kontor (SMK) i Oslo før regjeringskonferanse.

Erna Solberg støtter Arne-aksjonen på LinkedIn

Vil bidra til å synliggjøre kjønnsulikhet i toppstillinger i Norge, skriver hun i innlegget sitt.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Forrige uke skrev KOM24 om Mona Øverby som kaller seg Arne Mona Øverby på LinkedIn.

Hun er leder for kommunikasjon, markedsføring og bærekraft i batteriselskapet Hagal, og ble oppmerksom på #Arnekampanjen i en Facebook-gruppe hun er medlem i.

Arne Erna Solberg

Frem til 8. mars vil Arne være hennes første navn. Torsdag har også tidligere statsminister og partileder i Høyre, Erna Solberg endret navnet sitt.

Jeg har midlertidig endret navnet mitt til Arne på LinkedIn. Det har jeg gjort for å støtte Arne-aksjonen. Målet er å synliggjøre kjønnsulikhet i toppstillinger i Norge. Blant de 100 best betalte topplederne i Norge er det like mange "Arne" som det er kvinner, skriver hun i innlegget sitt.

Det var Dagsavisen som først skrev saken om Solbergs støtte til kampanjen.

I skrivende stund har over 1,700 personer reagert på innlegget til Solberg.

Opplysningskampanjen har sitt utspring fra Nederland, og er signert av det kreative byrået «The Family Amsterdam» for interesseorganisasjonene for likestilling, Branded U og Women Inc. Der brukes navnene Peter og Petra, mens i Norge er det navnene Arne og Anne som brukes.

Grunnen til at navnet Arne blir brukt, stammer tilbake fra 2018, for ifølge nettstedet Equality Check, var det flere toppledere som het Arne enn det var kvinnelige toppledere.

Videre skriver Solberg:

I fremtiden håper jeg at det blir plass til flere kvinner uten at man må bytte navn til Arne, og at vi både i rekruttering til toppstillinger og andre stillinger blir flinkere til å se forbi kjønn, etnisitet og egne stereotypier.

Powered by Labrador CMS