– «Jeg holder av datoen, men det blir på Oslo Tinghus, for det blir et rungende nej fra mej».

Morten Ramm om å bli nominert til VIXEN Awards: – Et overgrep

Trodde e-post med gratulasjon om semifinaleplass var spam mail.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

1:Takk for nominasjon. 2: Hvordan kan jeg melde meg av?», skriver Morten Ramm på sin Instagram-profil.

– Jeg synes det er rart at jeg er en del av det selskapet, og jeg kan ikke si noe annet enn at jeg er overrasket over å være en av semifinalistene, sier Ramm om semifinalistplassen i VIXEN Awards, til KOM24.

Onsdag morgen ble semifinalistene offentliggjort, og ikke lenge etter postet Ramm meldingen på sin konto, @rammnieu.

– Planen er veldig enkel, jeg har ikke tenkt til å være der. Og det er ikke noe statement, men jeg tenker det er bedre at noen som ønsker å være der, som synes en VIXEN er en gjev pris kan ta min plass.

50 000 stemmer på et døgn

Han kommenterer selv og etterlyser lover og regler, og spør om man ikke må ha samtykke for sånne overgrep, som han kaller det.

Vixen Awards har svart Morten Ramm på Instagram i kommentarfeltet under hans innlegg.

– 1. Bare hyggelig. Men du må takke følgerne dine. 2. Du kan be følgerne dine om IKKE å stemme på deg.

– På generelt grunnlag tvinger vi ingen til å være med på listen over semifinalister, sier daglig leder i VIXEN Pia Tryland.

Hun informerer at VIXEN Awards semifinalistene allerede det første døgnet har mottatt 50 000 stemmer. Fordelt over alle de 14 kategoriene.

Vi skal ikke se bort ifra at noen av hans 240 000 følgere har lagt igjen noen av de stemmene, og jeg registrerer også at flere har kommentert i hans innlegg at de vil stemme på ham.

I skrivende stund har langt over hundre kommentarer blir lagt igjen, og flere tusen følgere har likt innlegget hans.

– Ler meg ikke i hjel

Morten Ramm er semifinalist i kategorien «Årets influencer Underholdning».

– Jeg synes det er en sprikende kategori. De andre semifinalistene driver blant annet med musikk og mote, noe ikke jeg føler er underholdning. Jeg kan ikke si at jeg ler meg i hjel av dem. Hadde det vært flere som drev med underholdning, hadde jeg forstått hvorfor jeg er en av semifinalistene, sier Ramm.

Juryleder Astrid Valen-Utvik synes kategorien besvarer dette godt.

– Ja, jeg synes egentlig kategori-beskrivelsen svarer godt på akkurat det; «Årets influenser innen underholdning vet å underholde enten det er innen gaming, musikk eller hverdagsliv. Humor er et viktig stikkord her. Dette er personen eller personene man aldri får nok av – enten man sitter klistra til skjermen, har det på øret eller ler av deres humoristiske tekster med skråblikk.».

Ramm på sin side ønsker ikke å være semifinalist, og følte ingenting da han mottok e-posten.

– Helt ærlig trodde jeg det var spam mail. Før var VIXEN en prisutdeling for bloggere, og begrepet «rosablogger» var sterkt forbundet, noe det tydeligvis ikke er lenger. Jeg synes alltid det er gøy å bli nominert, men da innenfor noe jeg faktisk driver med.

«Nej fra mej»

Ramm har aldri vært på VIXEN Awards, men lover å holde av datoen.

– «Jeg holder av datoen, men det blir på Oslo Tinghus, for det blir et rungende nej fra mej», skriver han i kjent stil på Instagram.

Hans forhold til prisutdelinger er todelt.

– Jeg har generelt et ambivalent forhold til prisutdelinger. Jeg er enig at vi trenger dem fordi det er en fin måte å vise noen at arbeidet de gjør settes pris på, og at de ikke jobber forgjeves. Men på den andre siden sitter jeg igjen med en overfladisk følelse fordi det deles ut priser for alt mulig.

Powered by Labrador CMS