TENKER BÆREKRAFTIG: Administrerende banksjef i Grong Sparebank, Jon Håvard Solum, tror en rådgiver for bærekraft vil utgjøre en viktig forskjell for bedriften.

TENKER BÆREKRAFTIG: Administrerende banksjef i Grong Sparebank, Jon Håvard Solum, tror en rådgiver for bærekraft vil utgjøre en viktig forskjell for bedriften.

Grong Sparebank ansetter egen rådgiver for bærekraft

- Vi kunne ha valgt å legge stillingen inn i organisasjonen, men jeg tror det raskt ville blitt grønnvasking fra vår side.

Publisert Sist oppdatert

- Først og fremst er det en jobb som skal gjøres internt. Vi ønsker å bygge kompetanse og rutiner for at bærekraft skal gjennomsyre arbeidet vi gjør, forteller administrerende banksjef i Grong Sparebank, Jon Håvard Solum til KOM24.

Deretter skal rådgiveren jobbe med å kommunisere arbeidet de gjør ut til omverdenen. Målet er å vise kunder og investorer at bedriften legger vekt på miljøvennlige tjenester og produkter .

- Vi er gode fra før, vi ligger langt fram, men vi er dårlig til å fortelle om det. Vi ønsker å bli bedre. Personen som blir ansatt håper vi er noen som ser muligheten til å påvirke en middels stor bank i riktig retning.

Kommunikasjonen rundt arbeidet banken utfører har til nå vært kunde- og resultatorientert. Solum mener det er på tide å fortelle om bedriftens oppgaver, og kommunisere ut hvilke forventninger de har til eget arbeid, investorer og kunder.

- Det er viktig for oss å fremstå som attraktivt for investorer, partnere og arbeidsmarkedet. Grong Sparebank ønsker å spille en viktig rolle i arbeidet med å stoppe klimaendringene, og bidra til ansvarlig næringsutvikling og gode lokalsamfunn.

- Når de er i kontakt med oss skal de være trygge på at produktene og tjenestene vi leverer er bærekraftige.

Bærekraftig råvare

Kunder som har forespørsler om bolig, skal kunne se at banken har tenkt grønt når de foreslår plassering av bolig og gir råd om energiforbruket i huset.

- Penger er vår råvare, og de handles i et profesjonelt marked der det forventes at vi skal opptre bærekraftig. På den andre siden må også leverandører som tenker å levere produkter til oss, oppfylle visse krav før de får levere. Det er viktig å kommunisere ut til kunden og finansmarkedet at vi er miljøvennlig.

Solum tror at flere investorer vil være interessert i å investere om bedriften fokuserer på bærekraft. I et langsiktig perspektiv er det mer lønnsomt å være grønn, derfor så Grong Sparebank muligheten til å ansette egen rådgiver som skal presentere det bærekraftige budskapet de ønsker å formidle.

- Grong Sparebank er en liten organisasjon. Og å få inn en hel stilling for å jobbe med dette vil merkes godt.

Grønnvasking

I nærområdet er det få lignende stillinger. Han tror flere bedrifter har gode intensjoner når det kommer til et miljøvennlig fokus, men det gjøres ikke noe videre utover de gode intensjonene.

- Alle ønsker å fremstå bærekraftig, men mye av det som gjøres har et preg av å være intensjoner enn praktisk gjennomføring. Det blir grønnvasking.

I stillingen som rådgiver for bærekraft ønsker de en som kun fokuserer på hvilke potensiale bedriften har for et mer miljøvennlig arbeid. Solum håper den nye ansettelsen kan føre bankens gode intensjoner over til en praktisk gjennomføring.

- Vi ser etter noen som evner å ha en akademisk tilnærming til bærekraft, som også får iverksatt våre ambisjoner. Jeg har allerede mange spennende avtaler, men vi har fortsatt en uke igjen til søknadsfristen går ut. Mange syns dette høres spennende ut.

- Vi kunne ha valgt å legge stillingen inn i organisasjonen, men jeg tror det raskt ville blitt grønnvasking fra vår side.

Powered by Labrador CMS