– Jeg er veldig glad for tilliten og muligheten til å gå inn i et så spennende selskap som Mantena, sier Espen Sare.

Mantena henter ny kommunikasjonssjef

Espen Sare er selskapets nye kommunikasjonsansvarlige: – Gjennom god kommunikasjon og kunnskapsdeling skal vi fortelle markedet hvorfor Mantena er et attraktivt selskap. Da trenger vi en erfaren og stødig fagperson.

Publisert

– Vi var på jakt etter en leder med kommunikasjonsfaglig bredde, politisk innsikt og forståelse for økosystemet Mantena opererer innenfor. Espen har den bredden vi søkte, og vi er veldig glade for å få han med på laget, sier direktør for Strategi- og programmer i Mantena, Silje Holestøl, i en pressemelding.

Silje Holestøl.

Sare kommer fra stillingen som seniorrådgiver i eiendomsselskapet Entra, og blir en del av Mantenas styrking innen strategi og forretningsutvikling.

– Jeg er veldig glad for tilliten og muligheten til å gå inn i et så spennende selskap som Mantena. De er godt kjent internt i sektoren, men kanskje ikke så mye utenfor. Det vil jeg være med på å endre. Samtidig er det veldig stas å få være med på starten av noe helt nytt, sier Sare.

Trenger ny kompetanse

Etter at jernbanereformen ble vedtatt av Stortinget i 2017 har sektoren fått sterk konkurranse på de fleste områder, noe som har skjerpet konkurransen om de dyktigste hodene.

Mantena AS:

Mantena AS ble etablert i 2001 som del av NSB, men skilt ut og konkurranseutsatt i 2017.

Eies av Nærings- og fiskeridepartementet

En totalleverandør av vedlikeholdstjenester til jernbanekjøretøy i Norden.

Omsatte i 2021 for 1,6 mrd NOK.

Cirka 900 ansatte i Norden.

Reformen åpnet for konkurranse om å få drive vedlikehold av tog og infrastruktur, og om avtaler til å drive persontrafikk for tog i Norge.

– Vi har et sterkt behov for å tiltrekke oss høy faglig kompetanse fremover. Gjennom god kommunikasjon og kunnskapsdeling skal vi fortelle markedet hvorfor Mantena er et attraktivt selskap. Da trenger vi en erfaren og stødig fagperson innen merkevarebygging, medie- og samfunnskontakt som kan omforme alt det spennende vi driver med til innhold som kan deles med omverdenen, sier Holestøl.

En utskjelt gruppe

Mantena har en klar ambisjon om vekst i Norden og å kunne konkurrere med utenlandske aktører som har etablert seg i kjølvannet av reformen.

– Vi har også tydelige mål for klima og bærekraft, og optimalisering av vedlikehold. Dette henger tett sammen. For å lykkes må vi ha fornøyde kunder og være den mest nytenkende totalleverandøren av vedlikeholdstjenester.

Sare kjenner bransjen godt etter fire år som rådgiver og kommunikasjonsleder i Bane NOR. Han har bred bakgrunn fra kommune, stat og privat næringsliv, som passer med Mantenas satsing fremover.

– I likhet med journalister er jo kommunikatører en utskjelt gruppe. Men merkevare, beredskap, medie, myndighets- og samfunnskontakt er et fag og en kompetanse. Dette blir veldig spennende å jobbe med fremover og nå gleder jeg meg til å bli en del av det dyktige laget i Mantena, avslutter Sare.

Han starter i Mantena i januar 2023 og går inn i Strategi og programmer-teamet der han rapporterer til direktør for Strategi og programmer.

Powered by Labrador CMS