Generalsekretær i Foreningen for barnepalliasjon, Natasha Pedersen, forteller sin personlige historie i ny podkast for å hjelpe foreldre og pårørende til alvorlig syke barn.
Generalsekretær i Foreningen for barnepalliasjon, Natasha Pedersen, forteller sin personlige historie i ny podkast for å hjelpe foreldre og pårørende til alvorlig syke barn.

Foreningen for barnepalliasjon satser videre med podkast

Podkasten skal hjelpe familier med alvorlig syke og døende barn.

Publisert Sist oppdatert

Foreningen for barnepalliasjon har kastet seg på lydbølgen – i håp om å hjelpe andre foreldre og familier.

– Det er tydelig at mange har ventet på en slik podkast. Allerede to uker etter at den første sesongen av Foreningen for barnepalliasjons podkast «Å leve til vi dør» ble publisert tidligere i november, hadde den klatret til femteplass på iTunes innen kategorien «Stat og kommune», opplyser generalsekretær i FFB, Natasha Pedersen i en pressemelding.

I elleve år har hun jobbet for å etablere barnehospice i Kristiansand, og i årets statsbudsjett ble dette endelig en realitet og stor seier.

Pedersen sier at man som foreldre føler seg hjelpeløs og ensom i en slik situasjon, og at hun selv savnet noen å diskutere vanskelige spørsmål og dele erfaringer med.

– Mange som ikke tør å snakke om det

– Å leve med et alvorlig sykt barn og oppleve å miste et barn altfor tidlig er det mange som ikke tør å snakke om, men jeg vet at det er veldig mange som trenger det. Jeg har valgt å være åpen i håp om å hjelpe andre.

Pedersen melder om en overveldende respons fra folk som har lyttet, og gode tilbakemeldingene har bidratt til at FFB allerede har bestemt seg for å satse videre på podkast i tida fremover.

– Jeg ønsker å fortelle min historie, fordi jeg vet at mange står i liknende situasjoner med alvorlig syke barn. Forhåpentligvis kan det bidra til håp og trøst, sier Pedersen.

Tall fra SSB viser at det er nærmere 6000 alvorlig syke barn i Norge som kan ha behov for hospicetjenester.

I den andre sesongen som lanseres i desember får lytterne møte og bli kjent med både fagpersoner, pårørende og andre som deler sin kunnskap og sine historier.

Powered by Labrador CMS