– Jeg har vært i mange vikariater, så det føles veldig bra å endelig lande en fast jobb, sier Bendik Hansen.

Bendik går fra Kagge Forlag til Redningsselskapet

Landet fast stilling som kommunikasjonsrådgiver etter flere ulike vikariater.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

De siste årene har Bendik Hansen gått fra vikariat til vikariat. Han har vært innom flere redaksjoner i NRK og sist i Kagge Forlag. Nå har han landet en fast stilling som kommunikasjonsrådgiver i Redningsselskapet.

– Det føles kjempebra å få muligheten i Redningsselskapet. Jeg har vært i mange vikariater, så det føles veldig bra å endelig lande en fast jobb, sier Hansen til KOM24.

Da han begynte i Kagge Forlag i august i fjor, kom han fra et NRK-vikariat som gikk mot slutten. Det samme gjaldt for stillingen som kommunikasjonsrådgiver i forlaget.

– Det er en enkel forklaring at vikariatet mitt nærmet seg slutten, og det er derfor jeg begynte å kikke etter andre stillinger som kunne passe meg.

Godt forberedt som medievakt

Hansen er vokst opp ved havet i Tønsberg og har hatt et godt kjennskap til Redningsselskapet siden barndommen.

– Jeg har vokst opp med båt, og har alltid hatt en interesse for å være ute i båt. Som barn har jeg deltatt på sommerskole i regi av Redningsselskapet og som 15-åring tok jeg båtførerprøven med dem.

Hansen begynner som kommunikasjonsrådgiver, og i arbeidsoppgavene inngår medievakt. Han tar med seg erfaring fra NRK som vil hjelpe han med den oppgaven.

– Jeg har jobbet både i Dagsnytt og Nyhetsmorgen i NRK, og tror jeg er godt forberedt for mange typer situasjoner. Oppgavene til en medievakt er beslektet med det å være nyhetsjournalist og hvordan man håndterer mange ulike situasjoner.

Hansen er utdannet journalist med spesialisering i TV og radio fra Høgskulen i Volda. Etter Volda har han jobbet i NRK, blant andre med P3nyheter, NRK Vestfold, P3 Meninger, NRK Nyheter, Nyhetsmorgen, og Dagsnytt.

Kommet til rett sted

Hansen begynte i Redningsselskapet tirsdag, og har allerede rukket å besøke redningsskøyta RS Klaveness Marine i Drøbak.

– Redningsselskapet jobber med sjøredning operativt. Det er ikke lagt opp til faste rutinebesøk, men jeg håper det blir en god del reising, fordi jeg synes det er spennende å bli bedre kjent med alle som jobber i selskapet rundt i hele landet. Jeg ser spesielt fram til å bli bedre kjent med Nord-Norge og blant annet lofotfisket.

Etter mindre enn en uke i den nye jobben, har han allerede rukket å få et inntrykk av den nye arbeidsplassen.

Det virker veldig positivt med et spennende miljø som består av mange forskjellige funksjoner og folk fra ulike miljøer som jobber sammen. Jeg føler at jeg har kommet til rett sted.

Powered by Labrador CMS