Bente Jensen Baklien i Utlendingsnemnda svarer i dagens #MinJobb.

#MinJobb

Seniorrådgiver Bente i UNE: God kommunikasjon er tufta på respekt og innsikt og skaper verdi

Bli bedre kjent med seniorrådgiver Bente Jensen Baklien i Utlendingsnemnda i #MinJobb-spalten.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Med spalten #MinJobb ønsker KOM24 å få kommunikasjonsfolk til å snakke om jobben sin, hva som inspirerer dem i arbeidet, hvilke utfordringer som finnes i bransjen - og hva som er god kommunikasjon.

I dag er det seniorrådgiver Bente Jensen Baklien i Utlendingsnemnda som svarer i spalten.

– Hva er tittelen din - og hva går jobben din ut på?

- Jeg er seniorrådgiver. Jobben min går i bunn og grunn ut på å bidra til at UNE leverer på den delen av samfunnsoppdraget som handler om å bygge tillit utad gjennom å vise åpenhet om UNEs rolle, avgjørelsene våre og regelverket vi forvalter. I praksis betyr det at jeg jobber mye med mediehenvendelser, medieovervåkning og at jeg planlegger og lager innhold til de digitale kanalene våre.

– Hva liker du best med jobben din?

- Det er i alle fall tre ting: At jeg jobber med et så spennende og viktig felt som innvandring som betyr så mye for så mange. At jeg får muligheten til å utforske og lære noe nytt hele tiden, både innenfor kommunikasjonsfaget og innenfor innvandrings- og migrasjonsfeltet. Og ikke minst, de gode kollegene mine.

– Hvilke arbeidsoppgaver liker du minst?

- Det er vel kanskje når jeg støter på tekniske problemer jeg ikke har forutsett og som tar mye lengre tid enn jeg trodde å løse.

– Hvorfor ville du jobbe med kommunikasjon?

- For meg så begynte det med interesse for fortellinger, særlig de som har en trosdimensjon, som myter og skapelsesfortellinger, og et ønske om å lære praktiske ferdigheter for å kunne formidle historier. Det førte til en bachelor i medievitenskap og en master i religionsvitenskap. Jeg skulle jo bli journalist, men etter en svipptur innom avisbransjen, innså jeg at jeg ønsket å gå mer i dybden på det jeg skulle skrive om. Å jobbe som kommunikasjonsrådgiver i en organisasjon som UNE der fagligheten står høyt, passer meg bra.

– Hvem inspirerer deg i kommunikasjonssektoren?

- Det er mange! Og hvis jeg må velge tre: Folkehelseinstituttet med Camilla Stoltenberg i spissen, som bygger tillit med kunnskap og åpenhet, også om tvil. Susanne Kaluza og hennes engasjement og kampanjearbeid for å hindre endringer i abortloven. Og Frode Forfang i Utlendingsdirektoratet som jeg synes har en helt unik formidlingsevne.

– Hva gjorde deg sist imponert i kommunikasjonsfaget?

- Det må være alle de som på kort varsel har bidratt til kommunikasjonsarbeidet etter raset i Gjerdrum. Å møte det enorme informasjonsbehovet etter en slik katastrofe, det krever mye av mange, både faglig og rent menneskelig.

– Hva er god kommunikasjon?

- God kommunikasjon er tufta på respekt og innsikt og skaper verdi, enten det handler om å bygge broer og tillit, pleie gode relasjoner, overbevise, underholde, informere, inspirere, dele kunnskap eller motivere til handling.

– Hva mener du er den største utfordringen for din bransje fremover?

- Jeg ser to utfordringer. Den ene er spredning av falske nyheter og villedende informasjon. Det andre handler om inkludering og å nå frem i alle grupper av befolkningen, ikke minst med samfunnskritisk informasjon.

Powered by Labrador CMS