Tidligere First House-partner Bjørn Richard Johansen, vender tilbake til kommunikasjonsbransjen: – Dette en mulighet jeg måtte gripe.

Bjørn vender tilbake til kommunikasjonsbransjen

Blir kommersiell direktør i GK Gruppen, og rådgiver for styret i Paritee.

Publisert Sist oppdatert

Etter sju år i eiendomsbransjen og et liv som assosiert partner i First House går Bjørn Richard Johansen tilbake i rådgivningsbransjen.

– Den beste tiden i mitt liv har vært i perioder hvor jeg har jobbet med kunder, salg, rådgivning og ledelse på tvers i Norden og internasjonalt. Når jeg nå igjen så muligheten til å bidra til å skape vekst internasjonalt i Paritee og GK, ved å gå inn igjen i en bransje jeg kan mye om, så var dette en mulighet jeg måtte gripe, sier Bjørn Richard Johansen, i en pressemelding.

Han blir kommersiell direktør i GK Gruppen, og rådgiver for styret i Paritee. I hans nye rolle skal han bidra til vekst i GK i Norden og støtte Paritee i Europa.

Skal sikre kommersiell utvikling

Johansen får til oppgave å sikre kommersiell utvikling av hele det skandinaviske marked, samt være seniorrådgiver for konsernets mest komplekse kunder. Dessuten vil han være rådgiver for styret i eiervirksomheten Paritee.

F.v. Bjørn Richard Johansen, Karne Lykkebo og Severin Roald..

– GK gruppen har hatt en solid vekstreise i både Danmark og Sverige i de senere årene. Markedet for seniorrådgivning er i utvikling og GK har store ambisjoner i Danmark, Sverige og i Norge, sier Karne Lykkebo, som er konserndirektør og sjef for GK Gruppen i Norden.

– Det handler om mennesker i vår bransje, og jeg gleder meg til å få mulighet til å jobbe sammen med Bjørn Richard i å utvikle GK Gruppen i Norden.

GK Gruppen har i dag i dag 140 ansatte på kontorene i Oslo, Stockholm og København. Og selskapet har klare planer for ytterligere vekst i de kommende årene.

En ny æra

Eierselskapet Paritee har store ambisjoner om vekst innenfor rådgivning i en rekke europeiske markeder i de kommende årene, og ble etablert av en rekke nøkkelpersoner med bakgrunn fra den nordiske kommunikasjonsbransjen.

– Vi er godt i gang med å utvikle en ny æra for GK, samt legge til rette for et rådgivingsselskap med skandinaviske og europeiske ambisjoner, sier administrerende direktør i Paritee, Jonas Palmqvist.

Og legger til at Johansen med sin bransjeerfaring, nettverk og internasjonale kompetanse, vil bli et viktig bidrag for å lykkes med selskapets målsetting om å skape vekst.

– En svært verdifull ressurs

Johansen har blant annet vært viseadministrerende direktør i Burson-Marsteller i Norge, kommunikasjonsdirektør i Hakon Gruppen (tidligere ICA og nå Coop), internasjonal direktør i Glitnir med ansvar for kommunikasjon i 14 land, og jobbet for Islands statsminister Geir H. Haarde under finanskrisen.

Han kommer til rollen i GK og Paritee fra rollen som kommunikasjons- og markedsdirektør i Conceptor Bolig AS og assosiert partner i First House.

– Bjørn Richard er en av Norges mest erfarne rådgivere med tung kompetanse innenfor finans, dagligvare og eiendom. Han har vært sentral i den norske kommunikasjonsbransjen i flere tiår og vil bli en svært verdifull ressurs for våre kunder og ansatte. Jeg ser frem til å jobbe med Bjørn Richard på ny, avslutter Roald.

Powered by Labrador CMS