Charlotte Backer er ansatt som ny kommunikasjonsrådgiver ved Norges delegasjon til EU.

Charlotte Backer er Norges nyeste kommunikasjons­rådgiver i EU-delegasjonen

Ser fram til å jobbe så tett på norsk utenrikspolitikk. 

Publisert Sist oppdatert

I en stadig mer globalisert verden er kommunikasjon nøkkelen til å fremme nasjonale interesser og styrke internasjonale forbindelser. 

I denne sammenheng har Norges delegasjon til EU et essensielt oppdrag – å synliggjøre og fremme Norges standpunkter og samarbeid med EU på en rekke dagsaktuelle temaer. 

KOM24 har tatt en prat med den nyansatte kommunikasjonsrådgiveren, Charlotte Backer, for å høre hennes tanker om denne viktige rollen. 

Hjertet av Norges utenrikstjeneste

EU-delegasjonen er hjertet av Norges utenrikstjeneste, og som landets største utenriksstasjon, dekker den et omfattende fagfelt og en rekke varierte temaer.

Med et fokus på å bygge broer mellom det norske publikummet og Brussel-miljøet, er målet å øke forståelsen for Norges posisjon i EU-samarbeidet. 

– Å arbeide med kommunikasjon ser jeg på som en spennende oppgave ettersom det byr på varierte arbeidsoppgaver som gir rom for kreativitet og muligheten til å komme ned nye ideer, sier Backer. 

I tillegg gleder hun seg over muligheten til å treffe mange interessante mennesker, bidra til å skape engasjement og spre kunnskap, legger hun til.

Med en allsidig bakgrunn har Backer erfaring fra ulike områder av kommunikasjonsfeltet. 

Før hun begynte i EU-delegasjonen, arbeidet Backer som juniorekspert i kommunikasjon i EFTAs overvåkingsorgan (ESA), der hun tett fulgte EØS-avtalen og tilsynet med EØS-EFTA-landene. 

Tidligere roller inkluderer kommunikasjonsrådgiver for Oslosenterert og assistent for senterets styreleder, Kjell Magne Bondevik, der hun spilte en aktiv rolle i demokratiutvikling. 

Unik mulighet

– Å jobbe med kommunikasjon ved den norske EU-delegasjonen er en unik mulighet til å arbeide på tvers av/med en rekke dagsaktuelle temaer som klima-, energi-, likestillings-, mat- og landbrukspolitikk, utdyper Backer. 

Kommunikasjonsrådgiveren legger til at nordiske og europeiske land er Norges viktigste politiske og økonomiske partnere. 

Derfor er det viktig å følge med på utviklingen i EU-samarbeidet og bidra til å øke kunnskap og kompetanse om EU/EØS i Norge. 

Med sine nye roller og ansvarsområder forklarer Backer at hennes hovedoppgaver blir innholdsproduksjon til nettsider, nyhetsbrev og sosiale medier, informasjonsarbeid, koordinere besøk og arrangementer og holde foredrag for ulike grupper. 

– Jeg tror det blir veldig spennende å få jobbe så tett på norsk utenrikspolitikk og samarbeide med EU og hvordan Norges største utenriksstasjon jobber for å ivareta norske interesser overfor EUs institusjoner og medlemsland, avslutter hun. 

Powered by Labrador CMS