Ingrid Lønrusten Rogstad forlater jobben som kommunikasjonsrådgiver i Olje- og energidepartementet. Til høsten returnerer hun til Oslo kommune og skal lede kommunikasjonsarbeidet i byrådsavdeling for oppvekst og kunnskap.
Ingrid Lønrusten Rogstad forlater jobben som kommunikasjonsrådgiver i Olje- og energidepartementet. Til høsten returnerer hun til Oslo kommune og skal lede kommunikasjonsarbeidet i byrådsavdeling for oppvekst og kunnskap.

Ingrid kommer «hjem» til Oslo kommune

Til høsten flytter hun inn i Oslo rådhus: – Dette er drømmejobben.

Publisert

I juni 2016 fikk Ingrid Lønrusten Rogstad sitt første møte med Oslo kommune. Den gang som kommunikasjonsrådgiver først i byrådsavdeling for finans og så byutvikling. Siden har hun tilbrakt de siste to årene som kommunikasjonsrådgiver i Olje- og energidepartementet (OED). I september blir Oslo kommune på ny hennes arbeidsgiver.

– Jeg trivdes veldig godt i Oslo kommune, så det er veldig gøy at jeg skal tilbake. Det føles litt som om jeg skal hjem igjen, forteller Rogstad til KOM24.

Drømmejobben

Fra 2016 til 2020 hadde hun flere ulike roller i byrådsavdelingene i Oslo kommune, i byrådsavdeling for finans, i digitaliseringssatsingen Oslo Origo og til slutt i byrådsavdeling for byutvikling. Nå returnerer hun til rådhuset for å lede kommunikasjonsarbeidet i byrådsavdeling for oppvekst og kunnskap.

– Jeg gleder meg veldig til å begynne i ny jobb. Oppvekst og kunnskapsfeltet appellerer til meg i stor grad, så jeg ser veldig fram til å ta fatt på alle arbeidsoppgavene denne jobben bringer med seg.

Da denne stillingen ble ledig var det ikke noe spørsmål om hun skulle søke.

– Dette er på mange måter drømmejobben. Jeg er glad i Oslo, jeg har barn i Oslo-barnehagen og jeg synes Oslo-politikken er veldig interessant. Det blir veldig spennende å jobbe tett på Oslo-politikken fram mot kommunevalget neste år, og om det eventuelt blir et byrådsskifte.

Fra reaktivt til proaktivt

Etter to år i OED blir det vemodig å forlate kolleger.

– Jeg har hatt en veldig fin og lærerik tid i departementet. Jeg har fått jobbe med tre ulike statsråder, og jeg har fått jobbe med mange spennende saker, inkludert en strømpriskrise. Jeg hadde ikke jobbet med energifeltet før jeg begynte her, så jeg har virkelig fått brynt meg, men jeg har lært masse og tar med meg mange gode erfaringer på veien videre.

I departementet har det blitt en del reaktivt pressearbeid.

– I et departement kommer det daglig inn veldig mange mediehenvendelser som vi svarer ut, og trykket har vært veldig stort, særlig i forbindelse med de høye strømprisene. I byrådsavdelingen får jeg mulighet til å jobbe enda tettere på politikerne, og kan forhåpentligvis bidra enda mer med å jobbe proaktivt inn mot mediene. Det gleder jeg meg til.

En fordel å kjenne kommunen

Som leder for kommunikasjonsarbeidet i byrådsavdeling for oppvekst og kunnskap vil Rogstad ha det strategiske kommunikasjonsansvaret. Hun tror det er en stor fordel at hun kjenner kommunen godt fra tidligere.

– Jeg har jo erfaringer fra andre byrådsavdelinger, så jeg kjenner jeg til hvordan de jobber. Erfaringen fra departement tror jeg også vil komme godt med i denne rollen. Man kan sammenligne byrådsavdelingene med små departementer, og måten man jobber på.

Rogstad har også en fortid som journalist, og har jobbet redaksjonelt både i NTB, Bergens Tidende og Aftenposten. Hun tror medieinnsalg kan bli tyngre i den nye stillingen.

– Det må jeg nok venne meg til, selv om Sunniva Holmås Eidsvoll er en profilert byråd, og mange har stor interesse for kanskje særlig skolepolitikken i Oslo, så kan det nok være vanskeligere å «få på» en byråd enn en statsråd.

Snart venter fire uker sommerferie og så en intensiv siste periode i OED.

– Jeg jobber i departementet fram til oppstart i slutten av september. Jeg kjenner mange i Oslo kommune og de øvrige kommunikasjonsavdelingene, så jeg gleder meg til å ta fatt på et nytt eventyr i Oslo rådhus til høsten.

Powered by Labrador CMS