F.v. Hanne Skodje, Emil Bremnes og Tonje Nermark

Nærings- og fiskeridepartementet har styrket kommunikasjonsavdelingen

Fikk 76 søknader som har resultert i tre faste ansettelser.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Nærings- og fiskeridepartementet annonserte i fjor høst at de trengte nye kommunikasjonsrådgivere. For å få flest mulige søkere laget de en video som viser en SMS-dialog mellom en fiktiv statsråd og en kommunikasjonsrådgiver, der det både ble advart mot lama-spytt og forsøk på å holde igjen fly.

– Vi fikk mange flinke søkere, med både humor, gode kvalifikasjoner og relevant erfaring. Vi er utrolig glad for at de tre beste kandidatene takket ja til å bli en del av teamet vårt, sier fungerende kommunikasjonssjef Camilla Pettersen.

Hanne Skodje, Tonje Nermark og Emil Bremnes har fått fast ansettelse, og var blant 76 søkere som søkte stillingen.

– Et kupp

Hanne Skodje (41) kommer fra stillingen som kommunikasjonsrådgiver i Arbeids- og inkluderingsdepartementet. Der har hun jobbet i åtte år, og håndtert krevende saker som blant annet Nav-saken og oljeprisfallet. Hun har også erfaring som nyhetsjournalist og frontsjef fra Stavanger Aftenblad.

– Hanne er en kreativ og kunnskapsrik kommunikatør, som er trygg og stødig i faget. Hun har imponert oss med sine evner til å håndtere tunge, komplekse saker, kombinert med en evne til å gjøre dem forståelige på sosiale medier. Hun er rett og slett et kupp, sier fungerende kommunikasjonssjef Pettersen.

Tonje Nermark (33) kommer fra SINTEF Industri, og har tidligere vært leder for strategisk kommunikasjon og samfunnskontakt i Mo Industripark. Nermark har også erfaring fra Brussel der hun jobbet ved Nord-Norges Europa-kontor og EFTA sekretariatet.

– Med kompetanse fra næringslivet kombinert med god kjennskap til Nord-Norge og kunnskap om EU, er Tonje et unikt kinderegg. Mo Industripark er en av de største industriparkene i Norge med over 100 bedrifter og 2500 ansatte, etter fire år som samfunnskontakt og leder for strategisk kommunikasjon er Tonje både strategisk og operativ, og har god kunnskap om næringslivets utfordringer, sier Pettersen.

Stø på praktisk håndtering

Nermark flytter fra Trondheim. Hun er ikke den eneste som flytter til Oslo for å jobbe i departementet, det gjør også hennes nye kollega Emil Bremnes, som kommer fra Tromsø.

Emil Bremnes (29) kommer fra rollen som kommunikasjonsrådgiver i Nofima, der han har jobbet med forskningsinstituttets internasjonale satsing, kommunikasjonsarbeidet knyttet til EU-prosjekter og sosiale medier. Han har også tidligere erfaring fra både avisa Nordlys og Nord-Norges Europakontor i Brussel.

– Forskningskommunikasjon er krevende, og det å formidle forskningsnyheter i sosiale medier burde nærmest vært en egen sportsgren for kommunikatører. I så fall tror vi Emil hadde tatt pallplass. Han er en operativ kommunikasjonsrådgiver som er stø på praktisk håndtering og tilrettelegging. Gjennom jobben i Nofima har Emil jobbet tett på sjømatnæringen, og kjenner godt til næringens utfordringer og potensial. Og vi ser fram til å høste av hans kunnskaper, sier Pettersen.

Hanne Skodje og Tonje Nermark har allerede startet i sine nye roller, mens Emil Bremnes begynner 1. februar.

Powered by Labrador CMS