Cathrine W. Salthammer og Martin Langaas.
Cathrine W. Salthammer og Martin Langaas.

Geelmuyden Kiese henter fagekspert på nasjonal sikkerhetspolitikk

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er en samfunnsengasjert person, og jeg motiveres av å få bidra med gode ideer og løsninger på komplekse samfunnsutfordringer. Jeg er særlig opptatt av at vi som mennesker og samfunn hele tiden må utvikle oss og tenke nytt, etter hvert som verden endrer seg. GKs visjon er å arbeide for et åpent samfunn. Nettopp åpenhet, kunnskap, debatt og dialog mener jeg er helt avgjørende for å bevare tilliten i samfunnet – som igjen er med på å styrke demokratiet vårt, forteller Cathrine W. Salthammer i en pressemelding.

Sans for GKs kjerneverdier

Hun er ansatt som rådgiver i GK fra 1. november, og kommer fra en stilling som seniorrådgiver i Justis- og beredskapsdepartementet.

Der har hun de siste fire årene jobbet med policy-analyse og saksbehandling på nasjonal sikkerhet, i nært samarbeid med andre departementer, etater og tjenester.

Hun har også jobbet i Forsvarsdepartementet og i Utenriksdepartementet, og hun har lang erfaring som flerkildeanalytiker både i Forsvaret og i PST. I tillegg til sin solide analyseerfaring har hun også en sterk interesse for språk og kultur. Dette har blant annet resultert i en mastergrad i internasjonale relasjoner fra USA og Sveits.

Satser tungt på innsikt og analyse

De siste årene har GK satset tungt på innsikt og analyse, med ansettelser av nye kolleger med spisskompetanse innenfor økonomi, statistikk, markedsforskning og journalistikk. Fagansvarlig Martin Langaas er svært fornøyd med også å få inn mer statsvitenskapelig kompetanse.

– Fagområdet innsikt og analyse er i sterk vekst. Bedre informasjon gir bedre beslutninger, som gir bedre resultater. Vi opplever at kundene verdsetter å få samme grundige analyser som hos analysebyråene, kombinert med rådgivnings- og kommunikasjonsforståelsen til å ta innsikt ut til konkrete tiltak. Cathrine bringer med seg en unik erfaring innen sikkerhetspolitikk og analyse som våre kunder vil få stor glede av, sier Martin Langaas, rådgiver og fagansvarlig for innsikt og analyse i Geelmuyden Kiese.

Powered by Labrador CMS