Fra venstre Hermann Tomasgaard, Guro Steine (President i NSF), Marie Rønningen og Helene Næss, Per Christian Bordahl (Generalsekretær i NSF), og Line Flem Høst
Fra venstre Hermann Tomasgaard, Guro Steine (President i NSF), Marie Rønningen og Helene Næss, Per Christian Bordahl (Generalsekretær i NSF), og Line Flem Høst

Etter 50 år lanserer Norges Seilforbund ny visuell identitet

– Innføringen av NSFs nye visuelle identitet har så vidt begynt og vil i praksis skje gradvis og ikke over natten, sier generalsekretæren.

Publisert Sist oppdatert

Etter 50 år med det samme visuelle uttrykket lanserer Norges Seilforbund nå en helt ny visuell identitet og profil tilpasset dagens digitale og fysiske flater, opplyses det om i en pressemelding.

Den nye visuelle identiteten er utarbeidet av Elire, som jobber med markedsføring og sponsorutvikling for Norges Seilforbund.

Om bakgrunnen for endringen i Norges Seilforbund profil, er både president Guro Steine og generalsekretær Per Christian Bordal enige om at uten en tydelig merkevareprofil var det blitt utfordrende å skape den helheten som er viktig for at forbundet skal kunne fremstå som en profesjonell og attraktiv samarbeidspartner.

Den nye logoen er bygd opp rundt et såkalt tangram, og flere elementer fra den gamle logoen, som sirkelformen og fargene rødt, hvitt og blått, er derfor blitt videreført.

– Et tangram er et slags puslespill, som består av trekant-brikker som kan legges sammen til mange ulike figurer. I den kreative fasen av arbeidet har vi lekt med forskjellige trekant-brikker og endt opp med å visualisere en seilbåt med kjøl og ulike størrelser seil, forklarer Celin Huseby i Elire i meldingen.

– Innføringen av NSFs nye visuelle identitet har så vidt begynt og vil i praksis skje gradvis og ikke over natten, sier generalsekretær Bordal i meldingen og legger til at det vil ta litt tid å endre den visuelle utformingen på alle ulike plattformer og flater, og ikke minst på utstyr og båter, men at de er godt i gang med å fase ut den gamle logoen til fordel for det nye.

Det opplyses også om at Elire allerede har sikret flere nye sponsoravtaler, som Norges Seilforbund innen kort tid kommer til å presentere for omverdenen.

Powered by Labrador CMS