– Vi mener Arendalsuka er en utrolig viktig arena for politikere, næringsliv og organisasjonsmennesker å møtes
– Vi mener Arendalsuka er en utrolig viktig arena for politikere, næringsliv og organisasjonsmennesker å møtes

Geelmuyden Kiese satser stort på Arendalsuka: – En utrolig viktig arena

Arendalsuken garanterer arrangement i år. Geelmuyden Kiese har store planer for årets arrangement.

Publisert Sist oppdatert

– I 51 av 52 uker sitter de som bestemmer på kontorene sine i Oslo. Arendalsuka er den ene uken folk er ute av dyre kontor med dyre garasjer for å prate med hverandre.

Det sier Håkon Snortheim, juniorkonsulent i Geelmuyden Kiese og ansvarlig for byråets satsing på Arendalsuka 2021 til KOM24.

– Utrolig viktig arena

– Vi mener Arendalsuka er en utrolig viktig arena for politikere, næringsliv og organisasjonsmennesker å møtes, sier han.

Håkon Snortheim sier GK kommer til å være til stede med minst ti personer hver dag under Arendalsuka.
Håkon Snortheim sier GK kommer til å være til stede med minst ti personer hver dag under Arendalsuka.

Arendalsuka 2020 ble i praksis avlyst på grunn av korona, men i 2019, som er foreløpig siste gang uken ble arrangert, ble det arrangert over 1200 arrangement og det var over 72 500 unike besøkende i Arendal sentrum den uken, noe som betyr at en person kun telles en gang uavhengig av hvor mange dager han eller hun har besøkt sentrum denne uka.

– Dette er en mulighet for å kunne prate med maktfolk uten at det er en postmottak-epost i veien.. Til vanlig er det vanskelig å få gjort uformelle samtaler. Det er viktig for oss. Det er også viktig for våre kunder å møte politikere og embetsverk - og ikke minst: at politikerne får møte de som påvirkes av politikken og de vedtak som fattes, sier Snortheim.

GK har leid en restaurant der de skal avholde sine arrangement og de flytter sine kreatører, tekstforfattere, digitalrådgivere, PR-rådgivere, PA-rådgivere og medierådgivere til Arendal.

Hemmelig prislapp

– Det avhenger av kundetrykket hvor mange vi sender ned, men vi kommer til å være minst ti stykker til stede til enhver tid, sier han.

Han sier de kommer til å ha egne arrangementer og kunde-arrangementer i restauranten de leier.

Han mener det handler lite om å kapre nye kunder å være til stede i Arendal, men om å pleie de kundene de alt har.

– Markedet er usikkert, utfordringen med planleggingen er den usikre vaksinesituasjonen og at fristen for å invitere politikere går ut allerede i mai.

– Man merker at markedet ikke er som vanlig, sier han.

Men han er klar på at de kommer til å gjennomføre arrangementene sine, men at om smittesituasjonen krever det så kommer de til å strømme dem i tillegg.

Snortheim sier dette kommer til å bli det beste opplegget de noen gang har hatt i Arendal. Men prislappen for det hele vil han ikke ut med.

– Det er et internt anliggende, sier han.

Arrangørene av Arendalsuka er helt sikre på at det blir et arrangement i år, men oppfordrer alle til å ha et digitalt alternativ i bakhånd.

De fleste kommer med mindre mannskap

– Vårt mål er å kunne samle så mange som mulig til Arendalsuka i august, men vi vil selvsagt ta hensyn til den situasjonen vi har da. Derfor oppfordrer vi alle som ønsker å være en del av Arendalsukas program også lage digitale sendinger fra arrangementsstedet her i Arendal. På den måten vil de kunne gjennomføre arrangementet uansett smittesituasjon og i tillegg nå ut til enda flere, skriver Tone Skindlo Taraldsen i prosjektledelsen til KOM24.

Hvor stort årets arrangement blir vet de ikke enda, siden de fleste melder seg ikke på før nærmere fristen går ut, i juni.

– Uten å ha tall på dette er følelsen at de aller fleste aktørene kommer, men en del med noe mindre mannskap enn ellers, skriver Taraldsen og legger til;

– Det er ikke noe mål for oss som arrangør å bryte noen rekorder i deltakelse nå i 2021.

I år feirer Arendalsuka 10 år og det skal selvfølgelig markeres.

– I den sammenheng har vi tilbudt deltakerne å lage sine egne arrangement på våre 10 jubileumsscener, som får ekstra oppmerksomhet i år. I tillegg blir det debatter i andre lokaliteter som vanlig, skriver hun.

Powered by Labrador CMS