Åse Solberg, kommunikasjonsrådgiver i LMI.
Åse Solberg, kommunikasjonsrådgiver i LMI.

Åse Solberg blir kom-rådgiver i LMI

Hun har jobbet for Jens Stoltenberg og Kristin Clemet. Nå kommer Åse Solberg (47) til LMI.

Publisert

Åse Solberg er ny kommunikasjonsrådgiver i Legemiddelindustrien (LMI). Det kommer fram i en pressemelding.

Solberg har 20 års erfaring fra offentlig og privat sektor, departement, kommunikasjonsbyrå, klynge og ikke minst statsministerens kontor

Fra 1. november blir hun en del av teamet i LMI, og tar over for Didrik Ottesen som sluttet tidligere i år. 

– Jeg har vært så heldig å få jobbe ved steder med høyt tempo, og som krever evne til å jobbe riktig og raskt. Jeg har jobbet med kommunikasjonsstrategi og omdømme, politikk og rammebetingelser, samt forskning og livsvitenskap, for å nevne noe, sier hun. 

Solberg kommer fra stillingen som kommunikasjonssjef i The Life Science Cluster, der hun har vært i tre år.

– I klyngene møtes den offentlige forskningen og det private næringslivet, og jobben min i klyngen har handlet om å øke kunnskapen og kjennskap til livsvitenskap, og å jobbe for gode rammebetingelser for feltet. 

Fra departement til statsministerens kontor

47-åringen studerte journalistikk i Volda fra 1999-2001, og har i tillegg grunnfag i litteraturvitenskap og engelsk, samt en påbegynt master i informasjon og informasjonsledelse fra BI. 

Jobbkarrieren startet i det som da het Utdannings- og forskningsdepartementet (nå Kunnskapsdepartementet). 

Fra departementet gikk veien videre til Statsministerens kontor (SMK). Hun kom inn akkurat i statsministerskiftet fra Kjell Magne Bondevik (Krf) til Jens Stoltenberg (Ap). 

- Hos SMK hadde jeg mye av de samme oppgavene som i departementet: var nettredaktør, tok meg av mediehåndtering og planlegging av arrangementer og reiser. 

Fra offentlig forvaltning til privat byrå

Deretter gikk turen til Apeland. Der ble hun i 8 år, før hun ble kommunikasjonssjef i The Life Science Cluster i 2020. Nå skal hun altså jobbe videre med politikk, livsvitenskap og kommunikasjon i LMI. 

- Her i LMI får jeg lov til å jobbe enda mer med det jeg syns har vært så utrolig spennende i The Life Science Cluster - hvordan legemiddelselskapene bidrar med legemidler og bedre livskvalitet til hver enkelt pasient, samtidig som de gir en verdi til samfunnet for øvrig. Jeg er svært opptatt av at denne samfunnsverdien blir mer kjent – og gjerne også mer verdsatt, sier hun. 

- Vil få en strategisk rolle

Kommunikasjonsdirektør i LMI, Espen Snipstad, er svært glad for å få Åse Solberg med på laget. 

- Åse kommer til å tilføre oss mye. I kommunikasjonsteamet må alle kunne gjøre alt, men samtlige har sine spesialiteter vi dyrker. Åse vil få en strategisk rolle, hun har en bakgrunn og erfaring som passer perfekt i puslespillet vårt. I tillegg føler jeg meg veldig trygg på at totningen Solberg vil gli rett inn i teamet, sier Snipstad.

Powered by Labrador CMS