– Vi håper HelsaMI skal endre folks liv, i positiv forstand, forteller Elin Solvang til KOM24
– Vi håper HelsaMI skal endre folks liv, i positiv forstand, forteller Elin Solvang til KOM24

Elin slutter i Trøndelag fylkeskommune for å lansere ny digital helseportal

Elin Solvang har aldri tatt del i en så stor digitaliseringsprosess før.

Publisert Sist oppdatert

Etter ti år som kommunikasjonsrådgiver i Trøndelag fylkeskommune skal Elin Solvang prøve seg på nye utfordringer som kommunikasjonsrådgiver i HelsaMi.

HelsaMi skal bli en portal for digitale helsetjenester i Midt-Norge. Den lanseres ikke før neste år.

– Det høres kanskje litt tørt ut, men dette er ikke bare digital innovasjon på sitt aller beste, det er selve framtidas helsetjenester. I appen, eller nettsiden, får folk blant annet tilgang på journaler, medisinoversikter, og muligheten til å bestille timer, få kontakt med helsepersonell og få videokonsultasjoner, forteller Solvang til KOM24.

Hun legger til at HelsaMi er et samarbeid i den offentlige helsetjenesten i Midt-Norge mellom sykehus, kommuner og fastleger – det er første gang hele den offentlige helsetjenesten lager noe slikt sammen.

Erfaring fra NRK

48-åringen bor i Trondheim og har i tillegg til ti år i kommunikasjonsbransjen bakgrunn fra NRK Dagsnytt og andre redaksjoner på Marienlyst.

Solvang har jobbet 13 år som journalist i NRK før hun ble kommunikasjonsrådgiver.

– Det er ikke noe galt med arbeidet i fylkeskommunen, altså, men av og til trenger man noen nye utfordringer. Nye oppgaver tvinger deg til å utvikle deg selv også.

Som kommunikasjonsrådgiver i HelsaMi skal hun hovedsakelig jobbe med strategien bak, og kampanjen for, lansering av produktet.

– Mye av det operative kommer jeg også til å gjøre selv og i samarbeid med et kommunikasjonsteam for Helseplattformen, systemet bak. Det blir også viktig å jobbe sammen med nasjonale aktører, sånn som Helsenorge.

Maurtua av applikasjonsbygging

HelsaMi er først og fremst et digitaliseringsprosjekt. Solvang synes det er interessant å se hvordan bransjen blir mer og mer digital, men at behovet for god storytelling alltid vil være der.

Selv har Solvang aldri tatt del i en så stor digitaliseringsprosess før.

– Jeg har allerede teste ut den nye jobben i noen få dager, og når jeg tar inn over meg den maurtua av applikasjonsbygging, kommunale helsetjenester, sykehusene, helseopplysninger, kronikeres behov, juss og personvern – da blir jeg både målløs og inspirert, avslutter Solvang.

Powered by Labrador CMS