Hele gjengen i Ellevill produksjon. Markus er fremst og Fredrik bak. Elvina Vladi Kvisle (Art Director) og Sebastian Bergsnov (Produsent) er de to andre på bildet.
Hele gjengen i Ellevill produksjon. Markus er fremst og Fredrik bak. Elvina Vladi Kvisle (Art Director) og Sebastian Bergsnov (Produsent) er de to andre på bildet.

Markus og Fredrik startet videoproduksjons­­selskap under koronakrisen: Det har gått over all forventning

– Vår største opplevelse er at det er en god kultur i bransjen.

Publisert

– Det har gått mye bedre enn forventet.

Det sier Markus Odland til KOM24.

Sammen med kompisen Fredrik Hinsch, har han startet opp et eget reklamefilmproduksjonsselskap under koronakrisen, Ellevill produksjon.

– Vi var usikre

Drømmen om å jobbe sammen i et eget selskap hadde de hatt lenge, men de var usikre på om de turte å starte opp midt under koronakrisen da avisene var fulle av krigstyper om hvor forferdelig alt var.

– Vi var usikre. Hvordan blir vi som bitteliten aktør i markedet møtt? Ingenting var sikkert. Men vi har blitt veldig positivt overrasket, sier han.

Hinsch og Odland hadde møttes i Volda da de var studenter. Da de bestemte seg for å starte noe eget jobbet Odland som tilknyttet regissør hos Avia og Hinsch sa opp jobben han hadde.

Odland mener at særlig reklamebyrå og kommunikasjonshus, som er deres primærkunder, har god kultur og viser åpenhet for nye folk.

– Opplever å bli møtt med interesse

– Vår største opplevelse er at det er en god kultur i bransjen. Vi opplever å bli møtt med interesse. Den yrkesstoltheten som er blant kreatører og prosjektledere i reklamebyråene er veldig god. Om det er noen nye som vil ha et møte, så tar de det. Jeg hadde trodd det var motsatt, men det har gjort at det har vært enklere å starte opp, sier han.

Konklusjonen deres så langt er at det ikke var så dårlig timing å starte et produksjonsselskap på.

– Mange får opp øynene for film nå. Før brukte man en stor andel av budsjettene på reising, de brukes nå på andre ting og man ser hvor effektiv film er i kommunikasjon, mener han.

Økonomisk har det gått mye bedre enn de hadde sett for seg og de har sikret seg flere større kunder. Men Odland sier det er fortsatt er veldig spennende.

– Det er tidlig etter gjenåpningen, vil videoboosten fortsette? Jeg har på følelsen av at det vil gjøre det og jeg opplever blant mange i vår bransje at de sier det samme, sier han.

Ellevill produksjon lager mye informasjonsfilmer og reklamefilmer.

– Vår nisje er at vi er gode på å lage informasjonsholdige filmer på en følelsesladet måte, sier han.

Odland forteller at opplever en endring i måten bransjen benytter film. De siste årene har det blitt billigere å produserer film. Dermed kan man produsere flere filmer, med mer spesifikke målsetninger. Der man før lagde en dyr tradisjonell reklamefilm som gikk ble vist lenge, lager man idag flere filmer med spesifikk formål i kjøpsreisen til den samme prisen

Vil ansette flere

– Publikums oppmerksomhet er så kort, de trenger påfyll hele tiden. Du er kul bare i noen minutter nå, derfor trenger man flere typer filmer for å ha en hel kjøpsreise. Det blir mer spesifikke oppgaver for filmene du produserer, sier han.

Samtidig har det blitt litt billigere å produsere. Man kan lage fete filmer uten å være en drøss spesialister.

Ambisjonene fremover for Ellevill produksjon er fortsatt vekst.

– Vi vil tilknytte oss flere kreatører og filmfolk. For vi ser at vi får såpass med oppdrag at vi får kapasitetsutfordringer snart, sier han.

Først og fremst vil de knytte til seg folk på oppdragsbasis, men de ser for seg å ansette folk etter hvert og, om det fortsetter som i dag.

– Vi har ganske mange ting på tapetet som skjer. Men det er en sesongbransje. Mai var en supermåned med større salg enn alt det andre til sammen. Det blir spennende å ta fatt på august og se hva skjer, sier Odland.

Powered by Labrador CMS