Huaweis norske PR-topper sier de stiller seg bak selskapets budskap.
Huaweis norske PR-topper sier de stiller seg bak selskapets budskap.

DEBATT

«Vi stiller oss bak det offisielle budskapet fra Huawei»

Huaweis norske PR-topper stiller seg bak selskapets offisielle budskap.

Publisert Sist oppdatert

Dette innlegget er et svar til KOM24s redaktør Erik Waatland som i en kommentar i dag ba folk som jobber med Huawei stille seg selv et spørsmål: Vil jeg være ansiktet utad for en teknologi som gjenkjenner minoriteter og som ifølge Washington Post-avsløringen slår alarm i et diktatur som internerer folk basert på deres etnisitet?

«Dette er en komplisert sak som har mange sider. Vi stiller oss bak det offisielle budskapet fra Huawei som dere finner nedenfor.»

Huawei er imot alle typer diskriminering, inkludert bruk av teknologi for å utføre etnisk diskriminering. Vi tilbyr produkter og teknologi basert på anerkjente industristandarder. Vi verken utvikler eller selger systemer som identifiserer mennesker etter deres etnisitet, og vi tolererer ikke at våre teknologier brukes til å diskriminere eller undertrykke medlemmer av noen samfunn/grupper.

LES OGSÅ: Huaweis danske kommunikasjonssjef sier opp etter kun seks måneder

Erik Thomas Ganer er Senior Manager, Public Affairs & Communications Dept., Huawei Technologies Norway. Han stiller seg bak selskapet og dets informasjon knyttet til dette med ansiktsgjenkjenningsteknologi.
Erik Thomas Ganer er Senior Manager, Public Affairs & Communications Dept., Huawei Technologies Norway. Han stiller seg bak selskapet og dets informasjon knyttet til dette med ansiktsgjenkjenningsteknologi.

De aktuelle teknologiene er ekstremt nye og stadig i endring. Av den grunn må utviklingen av et system for etikk og styring rundt nye teknologier være en bevisst og kontinuerlig samarbeidsprosess. Vi tar påstandene i Washington Post-artikkelen veldig alvorlig og undersøker saken nærmere. I mellomtiden vil vi arbeide ytterligere for å forbedre våre interne styringssystemer for å sikre at de holder tritt med den teknologiske utviklingen.

LES OGSÅ: Norske PR-topper i Huawei vil ikke svare om de vurderer å si opp etter avsløring

Vi jobber for at teknologi skal være til for gode formål. Som medlem av FNs Global Compact og Responsible Business Alliance har Huawei alltid tatt til orde for en rettferdig og ikke-diskriminerende bruk av teknologi. Vi respekterer lovene i alle land og regioner hvor vi opererer, og bryr oss om våre kunder, våre partnere og alle mennesker som bruker og blir berørt av teknologien vår. Vi har ikke og vil aldri støtte bruken av teknologi for å diskriminere sårbare eller marginaliserte grupper.

LES OGSÅ: Her er det éne spørsmålet Huaweis norske PR-topper bør stille seg

Powered by Labrador CMS